Liefde voor een gietvloer

Gietvloer betonlook

Een gietvloer is razend populair. Dit heeft de gietvloer mede te danken aan zijn veelzijdigheid en het gemak in onderhoud. De mogelijkheden in kleuren zijn behoorlijk groot. Zo kan een gietvloer zelfs gemengd worden in je eigen gewenste kleur.

Gietvloer en stalen kozijnen

De gietvloer laat zich heel goed combineren met stalen kozijnen. Door een lichte kleur gietvloer te kiezen in combinatie met de grote glazen van de stalen kozijnen weerkaatst het licht in de woning en geeft het een ruimtelijk gevoel.

Gietvloer met stalen kozijnen

Betonlook gietvloer

Naast de gladde afwerking van een gietvloer is het ook mogelijk om de vloer te voorzien van een structuur. Denk hierbij aan een gietvloer met betonlook. Dit geeft de vloer een net iets warmere uitstraling en past perfect in de woonstijlen industrieel en landelijk.

Gietvloer betonlook

Witte gietvloer

Voor een rustige basis kan je ook kiezen voor een witte gietvloer. Wit geeft een frisse uitstraling en is tijdloos. Daarnaast is wit makkelijk te combineren en een veelvoorkomende kleur in het Scandinavische interieur.

Tip: combineer wit met warme materialen zoals wollige plaids en houten accessoires.

Witte gietvloer in modern interieur

Geluidsdempend

Mocht je denken dat een gietvloer geen geluid dempt, dan heb je het mis! Hier zijn speciale onderlagen voor te verkrijgen die ervoor zorgen dat het geluid gedempt wordt en voldoet aan alle normen.

Vloerverwarming

Een gietvloer gaat goed samen met vloerverwarming. Ideaal dus om je huis te verwarmen zonder die (meestal) lelijke radiatoren aan de muur. Door de dunne laag van de vloer geleid deze goed en is de gietvloer uitermate geschikt voor een door vloerverwarming verwarmd huis.

Kortom, genoeg redenen om te kiezen voor een gietvloer. We raden je wel aan om je goed te laten adviseren over de kleurkeuze, het materiaal (hier zit namelijk wel degelijk kwaliteitsverschil in) en de mogelijkheden voor in jouw woning.

Bronnen: Gietvloer-wand en Joep van Os

Laat een reactie achter