Moderne woontrends voor het najaar 2019

Word jij ook altijd zo enthousiast als je een nieuw product of een gaaf item ergens ziet langskomen? Ik wel! En het liefste wil ik dan direct mijn interieur omgooien om met die nieuwe woontrend mee te gaan. Mijn woonstijl kan ik toch wel omschrijven als modern, dus daarom hierbij 3 moderne woontrends voor dit najaar om je vingers bij af te likken!

#1 Warme kleuren: bruin/oranje & indigo blauw

Waar de afgelopen jaren de kleuren grijs en (olijf)groen een veel geziene trend waren, is dit najaar indigo blauw en bruin/oranje de trend. Deze typische herfstkleuren geven je interieur een warme sfeer.  Overigens zie je deze kleurtrend niet enkel in het interieur terugkomen, maar ook in de kleding voor dit najaar.

Deze kleuren zijn de woontrend van het najaar van 2019 en zie je dan ook veelvuldig op Instagram langskomen. Kies jij voor een muur in warm bruin/oranje of juist voor accessoires in deze trendkleur? Hoe dan ook, ook jouw interieur wordt met deze kleuren Instagramproof!

#2 Luxe, licht en ruimte met staal

Misschien ligt het aan de komst van de koudere dagen, maar we houden van wat meer knusheid in huis. De ruime woon-eetkamer zien we steeds vaker weer opgedeeld worden in twee gescheiden ruimtes. Door gebruik te maken van grote stalen deuren met veel glas behouden we het licht in het interieur, maar creëren we wel (indien gewenst) twee aparte ruimtes. Een moderen functionele oplossing om meer knusheid in je woning te brengen!

Zo’n deur van glas en staal geeft jouw interieur direct een luxe en moderne uitstraling. Naast dat het functioneel is, is het ook nog eens een eye-catcher in je interieur! Wil je ook zo’n prachtige luxe stalen deur in jouw woning? Kijk dan eens op www.skygate.nl, hier vindt je betaalbare stalen deuren voor ieder interieur.

#3 Minimalisme in het interieur

Een trend die we op vele vlakken zien terugkomen is “Marie Kondo”. Zij is hét opruimwonder uit Japan, maar ook grote voorstander van minimalisme. In slechts 6 stappen laat zij jou je huis opruimen en alleen die dingen houden waar je echt gelukkig van wordt in je huis. Wat overblijft? Een leeg, opgeruimd huis met alleen maar spullen waar je blij van wordt! Dat is moderne luxe met minimale spullen!

Ook in 6 stappen je huis leeg en opgeruimd en ruimtelijk inrichten alla “Marie Kondo”? Volg dan deze 6 stappen van haar:

  1. Ruim alles in één keer op
  2. Zet eerst alle spullen op 1 stapel die je moet opruimen
  3. Ga alle spullen langs en bepaal wat moet worden weggegooid
  4. Houd alleen dat wat jou echt gelukkig maakt als je het vasthoudt
  5. Plaats de spullen die je houdt terug op de plaats waar dit hoort
  6. Blijft er iets over? Kijk dan opnieuw of je hier echt gelukkig van wordt en je het nodig hebt

Je kunt deze opruimtechniek voor elke ruimte in je huis toepassen: de woonkamer, de keuken, de badkamer en de slaapkamer. Zo krijgt je interieur direct een goede opruimbeurt en heb je weer ruimte voor nieuwe accessoires die passen bij de laatste moderne trends in jouw interieur ;-)!

#4 Moderne luxe en elegantie met fluweel

Fluweel zie je misschien niet direct terug in een modern interieur, maar dit kan zeker wél met de nieuwste meubels van dit najaar! Kies voor een strak model fauteuil of een hoekbank in een van de trendkleuren van het najaar van 2019 en jouw interieur voldoet weer helemaal aan de laatste moderne woontrends van 2019!

# Natuur in huis met bamboe en rotan

Deze trend kennen wij al langer, maar ook in de nieuwe collectie meubelen voor dit najaar zien we veel meubels en accessoires terug van natuurlijke materialen. Denk aan een romantische rotan of bamboe fauteuil of een poef van natuurlijk materiaal. Natuurlijke materialen brengen sfeer en warmte wat ook weer prachtig staat bij de najaar trendkleuren van 2019!

Welke najaar woontrend heb jij al in huis? Of op welke van deze 5 trends ben jij verliefd? Ikzelf ben helemaal fan van de warme bruin/oranje kleur! En het is dat mijn huis het niet toelaat, maar ook die stalen deuren vind ik prachtig!

Bron foto’s: iStockphoto & Skygate.nl

Laat een reactie achter