Wat is een velourse bank?

Ken jij de velourse bank al? Velours: de zachte, romantische, luxe maar toch stoere stof. En wist je dat velours toch wel degelijk een ander soort stof is dan fluweel en velvet? In deze blog lees je alles over de velourse bank voor jouw interieur!

Wat is velours?

Velours is officieel de Franse benaming voor fluweel, echter zit er wel een klein verschil tussen deze twee stoffen. Velvet is wel enkel de Engelse benaming voor fluweel en is dus geen andere soort stof.

Velours is een zeer geschikte stof voor het stofferen van meubelen. Daarom zie je hier ook vaak bankstellen en stoelen mee bekleed. Het is een zachte stof die flexibel en sterk is. De voordelen van velours ten opzichte van fluweel? Deze stof is nog zachter dan fluweel, flexibeler en het glanst iets minder hard. Dit komt doordat velours een gesneden variant van fluweel is. Een ander kenmerk van velours is de verschillende kleurtonen in de stof wanneer je hierover aait. Zo krijg de stof een prachtige kleurenpalet wat weer zorgt voor een extra chique uitstraling.

Velours geeft je interieur een luxe uitstraling dankzij haar glans en zachte stof. Het is een sterke stof en gaat lang mee. Daarnaast is de stof ook niet gevoelig voor direct zonlicht, dus dat betekent dat je lang kunt genieten van jouw favoriete kleur.

Waarom een velours bank?

Een velours bank geeft jouw interieur direct een boost. Het is dé eye-catcher van je interieur, helemaal wanneer je voor een uitdagende kleur durft te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de trendkleur oudroze of stoer en luxe donkerblauw of donkergroen? En wist je dat je zelfs jouw favoriete velours bank op maat kunt laten maken? Ideaal wanneer jij een speciale hoekbank wilt, of een bepaald model die perfect in jouw woonkamer past.

De velours bank is zowel verkrijgbaar in chesterfield look als in een moderne, strakke variant. Zo past deze bank echt altijd in iedere woonstijl. De stof is zacht, chique, stoer en super stijlvol.

Een velourse bank onderhouden

En dan heb je zo’n prachtige chique, stoere eye-catcher in je woonkamer staan… En je wilt natuurlijk dat de bank nog jaren zo mooi blijft. Belangrijk is om deze luxe stof goed te onderhouden. Gebruik de het speciale verlengstuk van de stofzuiger om de bank af te zuigen. Borstel de bank na met een zachte fluweelborstel. Zorg wel dat je de stofzuiger op een laag toerental zet, zo blijft de glans van de bank mooi!

Daarnaast kun je de bank na een bepaalde periode professioneel laten reinigen met een steamer, want zo’n chique stof verdient wel dat beetje extra aandacht.

Bron foto’s: iStockphoto

Laat een reactie achter