4 wanddecoratietrends die je niet mag missen in 2022

4 wanddecoratietrends die je niet mag missen in 2022

Menig Nederlander is tijdens de coronacrisis aan het verbouwen geslagen. Dat is niet zo gek: nu we veel meer thuis zijn, zien we dingen in ons huis die we anders niet zo snel zouden zien. Mensen zijn gewoontedieren, maar worden vaak wel heel blij van een verandering van omgeving.

Gelukkig kun je dat ook op andere manieren bereiken dan alleen met een totale verbouwing. Wist je bijvoorbeeld dat een nieuwe lik verf aan de muur of nieuwe wanddecoratie al heel goed kan helpen? In dit artikel lees je meer over de trends voor wanddecoratie in 2022.

Zwevende schilderijen met slim ophangsysteem

Waar we bijvoorbeeld dit jaar heel erg blij van worden, zijn schilderijen en kunstwerken die op een zo natuurlijke manier zijn opgehangen. Vergeet spijkers en gaten in je muur en kies in 2022 voor een stevig ophangsysteem voor je wanddecoratie. Dergelijke systemen zien we steeds vaker in de (web)shops voorbijkomen. Dat is fijn, want daarmee kun je je kunstwerken op een natuurlijke wijze ophangen zonder dat je daarbij je muren kapot maakt. Een Artiteq schilderij ophangsysteem is een goed voorbeeld van een ophangsysteem dat sterk en veilig is én er mooi uitziet. Hiermee lijkt het alsof je schilderijen zweven, wat voor een prachtig effect zorgt.

Kies voor natuurlijke materialen aan de muur

Natuurlijk is niet alleen het ophangsysteem belangrijk; hoe de kunst eruit ziet, is ook van groot belang. In de laatste jaren is de hang naar duurzaamheid en de natuur alsmaar groter geworden. We willen het groen steeds vaker naar binnen halen. Dat komt natuurlijk deels door de coronacrisis, maar ook door een verlangen naar het buitenleven. Het leuke is dat dit terug te zien is bij de wanddecoratie van 2022. Kies het liefst voor natuurlijke materialen zoals bamboe, hout en rotan. Ronde vormen zijn bijvoorbeeld nog steeds een grote trend, dus met ronde bamboe schalen of platen aan de muur zit je dit jaar helemaal goed.

Wereldse invloeden in je wanddecoratie

Echte reis- en cultuurliefhebbers hebben reizen de laatste jaren waarschijnlijk ontzettend gemist. Langzaam maar zeker gaan de landen weer open. In de tussentijd hebben we de wereld, net als de natuur, in huis gehaald. Ook in 2022 zien we deze trend voor wanddecoratie en andere onderdelen in het huis terug. Hierbij kun je denken aan wereldkaarten in verschillende kunstzinnige vormen en uitvoeringen aan je muur, maar ook aan foto’s van landschappen uit Azië, Amerika en Afrika. Een leuk idee: fix een stevig ophangsysteem, laat een van je mooiste reisfoto’s afdrukken op canvas of hout en hang dit geheel aan de muur in je woonkamer of slaapkamer.

Meer wanddecoratie voor thuiswerkplekken

Tot slot ligt dit jaar de focus op wanddecoratie voor thuiswerkplekken. Veel bedrijven zagen de voordelen in van thuiswerken tijdens de coronacrisis. Dat zorgt ervoor dat een deel van die bedrijven ook na de pandemie (deels) vanuit huis blijven werken. Vaak gebeurt dit in een kleine werkkamer of in een hoekje van een grotere ruimte. Om je thuiswerkplek net wat sfeervoller te maken, is het daarom aan te raden om te gaan voor passende wanddecoratie. De kans is groot dat je de basis van je thuiskantoor al voor elkaar hebt; nu mag je de boel nog versieren. Denk aan quotes aan de muur, minimalistische kunst of schilderingen met elementen uit de natuur – waar jij maar blij van wordt.

Een reactie op “4 wanddecoratietrends die je niet mag missen in 2022

Laat een reactie achter