De leukste kamerplanten voor je interieur

De leukste kamerplanten

Met een groene kamerplant fleur je een interieur en ieder andere ruimte enorm op zodat er sfeer en gezelligheid ontstaat. Groot, klein, solitair of leuk in een groepje bij elkaar; je hoeft in feite niet veel ruimte te investeren om het gevoel te hebben ontspannen de woonkamer, slaap- en badkamer of kantoorruimte binnen te lopen, maar het mag natuurlijk wel. Groene kamerplanten doen wat met hun omgeving en met jou. Er zijn bovendien luchtzuiverende kamerplanten die zorgen voor een gezonde lucht in huis. Maar met name word je gewoon blij bij het zien van een gezonde kamerplant.

Voor iedereen een kamerplant

Dat is het leuke van kamerplanten, ze zijn voor iedereen geschikt, je kunt er alle kanten mee op. Hangers zijn geweldig, want ze nemen eigenlijk niet echt plaats in, maar verspreiden wel hun positieve invloed. Mooie voorbeelden zijn de Scindapsus soorten in geelbont, witbont of met prachtig donkergroene bladeren en wat te denken van de gebedsplant met synchroon gevormde patronen op het kleurrijke blad waardoor de uitstraling zowel strak als kleurrijk kan zijn. De lipstickplant is een vetplant en dus makkelijk in de verzorging. Het Chinese lantaarntje is zo teer en zacht van kleur dat het echt overal tot zijn recht komt. Een combinatie van verschillende soorten doet wonderen voor je interieur.

Kamerplanten

Klimmers, kamerplanten in pot, er is ongelooflijk veel variatie. De Olifantsoor is een statige plant met grote bladeren verkrijgbaar in verschillende vormen. De Philodendron kent naast diverse bladsoorten ook kleuren en de trendy Monstera kent zoveel variaties dat het bijna teveel is om op te noemen. Vetplanten behoren ook tot kamerplanten en hebben iets minder aandacht nodig, wat handig kan zijn. De Aloë vera kent iedereen wel, net als de Vrouwentong en de Polysciasis heeft een prachtige bijna verhoute stam waardoor het net een miniboompje is.

Trendy op iedere plek

Plaats een grote plant als een Keniapalm of Ficus centraal met daar kleinere kamerplanten omheen, creëer een groene en toch kleurrijke botanische hoek met een Begonia Maculata, roze Anthuriums, Ananas- en Skeletplanten of hang kamerplanten voor je keukenraam, boven de kruiden op de vensterbank. Ontspannen onder douche of in bad wordt echt relaxen met een of meerdere kamerplanten als mooie soorten varens, het pannenkoekplantje of een echte bananenplant in de badkamer. Vleesetende planten vragen wat meer aandacht, maar zijn wel handig. Met hun decoratieve, rode leerachtige kelken vangen ze vliegen en andere insecten, wat zeker in de zomer een uitkomst kan zijn.

Kamerplanten hoeven niet altijd in een pot te staan. Er zijn ook voldoende soorten die het goed naar hun zin hebben met de wortels in een glazen vaas. De witte wortels steken schitterend af tegen het groene blad en ze nemen niet veel ruimte in. Het is een luchtige vorm van decoreren met deze trendy kamerplanten op vaas zoals de Clusia en Ctenanthe.

De mooiste resultaten krijg je als de kamerplanten het naar hun zin hebben en dat kun je echt goed zien: de groei zit erin, de bladeren zijn stevig en vol kleur. Zet de kamerplanten op hun favoriete plekje en je krijgt er sfeer en gezondheid voor terug: meer ontspanning, meer zuurstof, een betere luchtvochtigheid en dat allemaal uit naam van gezelligheid.

Een reactie op “De leukste kamerplanten voor je interieur

  1. Pingback: De charme van een stalen deur - Woontrendz

Laat een reactie achter