Kamerplanten fleuren je huis op!

planten in huis

Zo aan het eind van het jaar, vlak voor de kerstboom weer naar buiten gaat, is het tijd om eens goed na te denken over nieuwe kamerplanten. Zo’n kerstboom laat toch een soort leegte achter en die moet natuurlijk weer gevuld worden. Je kunt dan kiezen voor een grote kamerplant op de plek van de kerstboom, denk dan bijvoorbeeld aan een grote Ficus of een gatenplant. Maar je kunt ook eens gaan voor iets heel anders. Heb jij wel eens planten met bloemen in huis?

Kamerplanten met bloemen

Veel mensen kiezen niet voor een kamerplant met bloemen, ze zijn bang dat deze planten te veel onderhoud vergen en dat de bloemen, als ze eenmaal uitgebloeid zijn, niet meer terugkomen. Toch zijn er kamerplanten met bloemen die je prima mooi kunt houden. Wat denk je van een Bromelia?

Bloeiende kamerplant

Een Bromelia heeft maar weinig onderhoud nodig, zeker als je deze in een watergevende pot zet. Of nog gemakkelijker: direct bestelt in een watergevende pot. Een watergevende pot is een prachtige pot voor kamerplanten die voorzien is van een reservoir. Hier giet je eens in de paar maanden water in en dan regelt de plant het verder zelf wel. Ideaal natuurlijk!

Ook Orchideeën zijn altijd mooi en goed mooi te houden. Het is een kwestie van goed bijhouden. De dode bloemen eruit knippen. En is de plant compleet uitgebloeid? Zet ‘m dan even weg. Je zult zien dat er na verloop van tijd vanzelf weer nieuwe stengels in verschijnen.

Planten met vruchten in je huis?

Ga je voor net weer wat anders? Kies dan eens voor een Ananasplant, een Bananenplant of een Citrusboompje. Je creëert zo direct al een bijzondere sfeer in huis. Je hoeft voor al deze planten de deur niet uit. Je bestelt ze, inclusief potten, gewoon online. De maten van de planten staan bij iedere beschrijving. Ook staat er precies bij wat voor onderhoud een plant nodig heeft.

Geef eens een plant cadeau

De tijd van cadeautjes geven ligt weer achter ons, de Sint heeft het land al lang weer verlaten en ook de Kerstman is weer weg. Maar dat wil niet zeggen dat je mensen geen cadeaus meer mag geven! Er zijn redenen genoeg te bedenken om mensen te verblijden met een mooie plant. Bijvoorbeeld als “kers op de taart” voor een nieuw ingericht (thuiswerk)kantoor. Of om je vrienden te feliciteren met de aankoop van hun nieuwe huis. Normaal gesproken zou je bij die mensen langs gaan en er eens goed rondkijken, maar door alle geldende maatregelen moet dat helaas nog even wachten. Je kunt wel online een mooie plant bestellen en deze laten bezorgen.

Een reactie op “Kamerplanten fleuren je huis op!

  1. Pingback: Mooi huis? Maak het af met snel internet! - Woontrendz

Laat een reactie achter