Woontrends 2021: 5 opvallende interieurtrends

Donkerblauw met visgraat vloer

Met het nieuwe jaar voor de deur is dit hét moment om eens te kijken naar de interieurtrends voor 2021. Ben je op zoek naar een paar nieuwe meubels of heb je zin om je hele interieur om te gooien? Dan ben je zeker niet de enige: menig Nederlander heeft last van kriebels wanneer het om de inrichting van hun woning gaat. Door de coronacrisis zitten we meer thuis, waardoor alles aan, in en buiten je woning opvalt. Ineens merk je dat je niet meer zo blij bent met de huidige bank of dat de muur een nieuw kleurtje kan gebruiken. In dit artikel lees je enkele tips en tricks voor de woontrends voor 2021 waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Stoere basis met veel grijze en zwarte tinten

Een van de trends die je niet mag missen voor je woning is een woontrend waarbij een industrieel karakter centraal staat. Industriële inrichtingen zijn niets nieuws; voor 2021 zien we echter wel een verschil met andere jaren. In dit jaar staat de kleur grijs namelijk centraal. Dat is grappig omdat grijs in 2020 een kleur was die eigenlijk not done was in je inrichting.

Natuurlijk moet je het uiteindelijk altijd helemaal zelf weten, dus wanneer je toch nog een grijze bank in de kamer hebt staan of over een grijze muur in je woonkamer beschikt: lucky you! Die kleur is in 2021 heel goed te combineren met andere industriële details en accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van uniek zwart schakelmateriaal aan de muur en zwarte stalen deuren in je inrichting?

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Face line art aan de muur in 2021

Aan die grijze muur moet je natuurlijk een opvallend item hebben hangen. Wat betreft wanddecoratie zien we in het nieuwe jaar verschillende items terug. De ronde borden en platen van natuurlijk materiaal die we dit jaar zagen kunnen in het nieuwe jaar nog een ronde mee. Ga je liever voor een afbeelding of kunstwerk aan de muur? Kies dan voor zogeheten face line art; kunst gemaakt met behulp van lijnen in diverse kleuren.

Face line art

Face line art zagen we dit jaar al langzaam maar zeker terug op schilderijen, potjes en zelfs kleding. In 2021 zie je dergelijke illustraties helemaal volop vinden in de webwinkels en etalages. Deze decoratietrend is de ultieme inspiratie voor je woonkamer en past in diverse stijlen interieur.

Duurzaam wonen blijft hip

Wat niet heel gek is, is dat duurzaam wonen ook in 2021 belangrijk blijft. Een groot deel van de Nederlanders vindt het belangrijk om iets te betekenen aan een duurzame wereld. Hoe kun je dat beter doen dan door te ontspullen en door te kiezen voor verantwoorde meubels en accessoires? Dat betekent dat je kiest voor meubels die gemaakt zijn van materialen die jaren meegaan. Denk bijvoorbeeld aan houten kasten, rotan lampen en bamboe tafels.

Dit soort materialen zijn ontzettend stevig, zien er te gek uit én bieden de nodige sfeer in diverse ruimtes. Voeg hier nog een reeks planten aan toe en je hebt direct een hele groene woning. Wat hierbij mooi meegenomen is, is dat planten in je huis goed zijn voor verse zuurstof en een fijne leefomgeving.

Binnenkijken bij Jellina & Jan

Statement piece met opvallende details

Een andere woontrend voor 2021 die bijzonder opvallend is, is het statement piece. Waar we eerder kozen voor meerdere kunstwerken, talloze wanddecoraties aan de muur en opvallende beelden en/of planten draait het in het nieuwe jaar om één sterk opvallend item in huis; ook wel een statement piece genoemd.

Kies bijvoorbeeld voor een groot kleurrijk schilderij aan de muur, zoals een grote face line art, of ga voor een excentriek beeld in het midden van de kamer. Vind je één statement piece wat heftig en wil je liever sfeer maken met meerdere kleinere opvallende details? Ga dan bijvoorbeeld voor kleurrijke deurklinken van De Oude Deurklink, voor unieke handgrepen aan kastjes of voor meerdere kleine beeldjes binnen een bepaalde stijl.

Kies voor donkerblauw in je interieur

Tot slot willen we je nog kennis laten maken met een andere kleurentrend voor 2021. Grijs en zwarte tinten zijn namelijk niet de enige kleuren die in een moderne inrichting te zien zijn. Voor iets meer kleur kun je in het nieuwe jaar namelijk voor donkerblauw gaan voor zowel je muren als je meubels én je accessoires. Het is een kleur die heel goed past bij de Flexa kleur van het jaar voor 2021: Brave Ground, een neutrale bruintint.

Ook past donkerblauw goed in een wereldse inrichting; iets wat we ook in het nieuwe jaar terug gaan zien. Het is een hele multifunctionele kleur voor meerdere soorten interieur. Vind je donkerblauw ook nog te donker of te koel? Ga dan voor een warme, natuurlijke kleur zoals terra cotta, okergeel of mosgroen.

Een reactie op “Woontrends 2021: 5 opvallende interieurtrends

  1. Pingback: Woontrends 2021: 5 opvallende interieurtrends – huurjemeubels.nl

Laat een reactie achter