Behang of verf? Waar kies jij voor?

Behang of verven

We zien anno 2020 steeds meer mensen met behang in de weer. Deze trend uit 2019 lijkt nu toch echt door te zetten. Voorheen was behang vooral terug te zien in drukke printjes op een gedeelte van de muur. Maar daar komt verandering in! We zien ook gehele woonkamers die zijn voorzien van behang. De vraag is dus, behangen of verven? Hieronder zetten we de dilemma’s op een rij.

Voordelen van behang

Met behang kun je je woonkamer, slaapkamer of andere muur eenvoudig een nieuwe look geven. Denk bijvoorbeeld aan kekke prints zoals een botanisch, geometrisch of kleurrijk motieven. Er is veel variatie te vinden in behang vanwege het grote assortiment aan diverse prints.

Als je het behang goed aanbrengt gaat het wel 5 tot 10 jaar mee!

Ook zijn er mogelijkheden om behang te kiezen die er voor zorgen dat je een andere wereld in huis haalt. Denk bijvoorbeeld aan fotobehang van een prachtig dorpje, een ondergaande zon, of van een mooi met berkenbomen begroeid bos. Het is zelfs mogelijk om met je eigen foto’s een persoonlijke muur te creëren. Mogelijkheden in overvloed!

Bij Casadeco hebben ze een ruim assortiment behang.

Botanisch behang

Nadelen van behang

Echter is er ook een nadeel te noemen als het om behang gaat. De kosten voor behang zijn veelal duurder dan de kosten voor het verven van je muur. Ook is het belangrijk dat je het behang goed aanbrengt. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Het kan voorkomen dat er kieren ontstaan tussen de naden van het behang. En kunnen er lijmbubbels tevoorschijn komen als je het niet goed aanbrengt. Het vergt dus wel de nodige behang-skills om tot een mooi resultaat te komen.

Daarnaast moet je muur egaal zijn. Oneffenheden zijn onder het behang directs zichtbaar, zorg dus voor een spekgladde muur voor je aan het behangen begint.

Voordelen van verf

Het makkelijke van het verven van een muur is dat je dit veel sneller kunt doen. Over het algemeen is het ook eenvoudiger aan te brengen (mits je de juiste techniek gebruikt uiteraard).

Ben je de kleur op je muur zat? Dan schilder je er gewoon overheen!

Ben jij gek op het veranderen van je interieur en volg je graag de laatste trends? Dan is schilderen een betere optie. Binnen no-time heb je je muur weer voorzien van een andere trendy kleur.

Roze muur in de woonkamer

Nadelen van verf

Muurverf blijft gemiddeld zo’n 3-5 jaar in goede staat. Dit is korter dan de levensduur van behang. Het is ook belangrijk dat je de verftechniek goed onder de knie hebt. Vergeet ook niet voor een strakke afwerking de randen en plinten zorgvuldig af te plakken met schilderstape. Het kost dus wel enige voorbereiding om een mooi resultaat op je muur te krijgen.

Hopelijk hebben we je een beetje inzicht gegeven in de verschillen tussen behang en muurverf zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw ruimte.

Een reactie op “Behang of verf? Waar kies jij voor?

  1. Pingback: Duurzaam online woonshoppen? De tips!  - Woontrendz

Laat een reactie achter