Duurzaam online woonshoppen? De tips! 

Duurzaam online shoppen

Wie brengt er als echte woonlover niet heel wat uurtjes door op het wereldwijde web in online woonwinkels? Heerlijk inspiratie opdoen, wikken en wegen welk item je volgende aankoop wordt en tips uitwisselen via social media. Maar al dat online shoppen is niet per definitie heel duurzaam. Zeker niet wanneer je regelmatig iets laat retourneren. Maar ook duurzaam woonshoppen kun je gewoon eenvoudig leren. Hoe je dit doet? Lees snel verder.

De telefoon

De technologische ontwikkelingen volgden zich de afgelopen jaren in rap tempo op; de ene telefoon was nog niet op de markt of de andere verscheen alweer. Maar dit is tegenwoordig wel anders. Van Samsung tot Apple, alle versies die je nieuw koopt zijn eigenlijk wel van goede kwaliteit. Zeker wanneer het één van deze merken is. Je telefoon langer gebruiken dan één keer de abonnementsperiode, is dan ook al een heel duurzaam begin van jouw online shopronde. Combineer het gewoon met een voordelig Odido unlimited abonnement en je zult zien dat je altijd en overal heerlijk kan woonshoppen zonder beperking van data, en vanaf een prima device. En of dit duurzaam is? Behoorlijk, jij geeft je telefoon de levensduur die het verdient.

Van winkelkar naar verlanglijstje

Om impulsaankopen te voorkomen is het slim om voor jezelf een aantal regels te hanteren, één ervan is dat je nooit in één keer een item mag bestellen maar dat je er voor jezelf altijd een bedenktijd aan hangt van bijvoorbeeld twee dagen. Om er zeker van te zijn dat je het item niet vergeet kun je deze in plaats van direct in het virtuele winkelwagentje te gooien, eerst op je verlanglijstje zetten. Je zult jezelf verbazen bij hoeveel items je na een paar dagen denkt; laat maar, het is een 6 en geen 9. Dit scheelt weer een bezorging en eventuele retour. En dan hebben we het over het geld nog geen eens gehad. Verkies daarnaast liever een duur, mooi en kwalitatief hoogwaardig item boven allerlei goedkopere prullaria. Naast dat het duurdere item vermoedelijk langer meegaat zul je er zelf ook zuiniger op zijn. Let bij de aankoop ook altijd op de keurmerken. Is het van verantwoord hout gemaakt en idealiter ook nog lokaal? Dan ben je goed bezig!

Vintage

Naast dat je items nieuw kunt kopen, is het ook mogelijk om mooie tweedehands eyecatchers aan te schaffen. Good old Marktplaats is hier perfect voor. Het is niet alleen duurzaam en voordeliger, maar geeft je interieur ook een unieker karkater. Denk out of the box en wees creatief, een likje verf en eventueel nieuw stofje kunnen een oude stoel een compleet nieuw karakter geven.

Kortom, online woonshoppen kan zeker op een duurzame manier. Naast dat je je verlanglijstje kan vullen in het kader van meer bedenktijd, is het ook slim om deze te gebruiken om verschillende items in één keer te clusteren als bestelling. Het vervuilende karakter zit vaak in de bezorgingen. Wanneer je meer items in één keer laat bezorgen, bespaar je separate ritjes! Veel plezier met je aankopen!

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter