Zo verlicht je je hal op een stijlvolle manier: 6 tips

halverlichting

De hal en gang zijn ruimtes die een eerste indruk van je huis geven. Dit zijn zes tips voor stijlvolle verlichting die tegelijkertijd een gastvrij gevoel geeft.

1.Kies verschillende lichtbronnen voor verschillende doeleinden

Bij het verlichten van een hal is het belangrijk om na te denken over de sfeer die je wil creëren. Misschien wil je een plafondlamp voor praktisch, dagelijks gebruik en een tafellamp voor een warme sfeer wanneer gasten binnenkomen.

2. Creëer een brandpunt met hal- en gangverlichting

Laat de verlichting in je hal en gang het woord voeren met een eenvoudig ontwerp dat in het oog springt. Een lamp de peertjes laat zien, zal er niet opdringerig uitzien in een kleine of smalle gang. Een grote lantaarn vormt met zijn scherpe lijnen een opvallende aanvulling op zowel een moderne als klassieke inrichting.

3. Gebruik wandverlichting om specifieke zones te verlichten

Wandverlichting is een goede optie als je een specifieke zone wilt verlichten. Denk aan een kapstok of tafel. Naast dat LED wandlampjes lang meegaan en een praktisch doel dienen, zijn ze een goed idee als je een statement wilt maken, maar je plafond niet hoog genoeg is voor een kroonluchter.

4. Kies een lamp in een contrasterende kleur

Zorg ervoor dat je halverlichting niet onopgemerkt blijft door een opvallend design te kiezen in een kleur die contrasteert met de muurverf of het behang.

5. Maak een statement met hanglampen

Hanglampen zijn mooi voor een hal of gang met hogere plafonds. Let op dat je een lamp kiest die past bij de hoogte van de ruimte en dat deze niet overweldigt.

6. Geef je hal een industriële uitstraling

Als je je hal of gang van een industriële look wil voorzien, kies uit kooi- of draadlampen. Wil je nog meer industriële uitstraling, zorg dan voor een stenen muur in de hal of gang.

Laat een reactie achter