Zo werk je al die lelijke draden en snoeren weg!

lelijke draden en snoeren wegwerken

Misschien wel de grootste ergernis van mij tijdens het fotograferen van een binnenkijker. Al die lelijke draden en snoeren. Stiekem poets ik ze weg met Photoshop als ze echt een foto verpesten, maar helaas kan dat in het echt natuurlijk niet. Heb jij ook zo’n hekel aan al die draden van je TV, lampen, computer, printer en router? Hieronder geef ik je een aantal tips hoe je deze op een makkelijke manier kunt wegwerken.

Maak er een kunstwerk van

Dit klinkt misschien wat raar omdat we het hebben over het wegwerken van de draden, maar je kunt ze juist ook op een leuke manier laten opvallen. Wat je onder andere al veel ziet als trend met de gekleurde draadlampen. Een aantal jaren geleden kwam ik al eens een voorbeeld tegen van houten kralen om een snoer heen geregen. Een super origineel idee! Wel moet je dan een beetje handig zijn en de stekker loshalen van het draad, anders passen de kralen er uiteraard niet omheen. Hieronder zie je wat je nodig hebt om dit zelf te maken.

DIY lamp met kralen snoer

Of geef het snoer een hippe kleur en wikkel hem in gekleurd touw zoals ze hieronder hebben gedaan. Een hele simpele en goedkope oplossing die een speelse twist geeft aan je lamp. Dit kan je uiteraard ook toepassen op alle snoeren en kabels van andere apparaten in huis.

Opbergdoos of mand

Heb jij een verlengsnoer nodig waar alle stekkers op aangesloten zijn voor bijvoorbeeld je TV? Berg de stekkerdoos dan op in een leuke mand of doos. Zorg voor een gat aan de achterzijde waar de stekkerdoos doorheen kan en opgeruimd staat netjes! Gelukkig zijn er tegenwoordig al veel TV meubels verkrijgbaar met een handige opening aan de achterkant zodat je je snoeren kunt wegwerken achter het kastje.

Kabelgoot

Misschien wel de meest bekende manier om je kabels en snoeren te verbergen is door middel van een kabelgoot. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn ideaal aan te brengen door de plakstrip op de achterzijde. Heb je je muur een kleur gegeven, verf dan ook je kabelgoot mee om het zo min mogelijk op te laten vallen. Bij Elektrobode vind je alles op het gebied van elektriciteit en de producten om je kabels en snoeren weg te werken zoals de kabelgoot.

Ik vind de optie voor het opvrolijken van de draden zelf wel een hele leuke en ga daar zelf maar eens mee aan de slag. Welke optie vind jij het beste? Laat het me gerust weten in een reactie onder dit bericht!

Laat een reactie achter