Voordelen van LED verlichting

Led verlichting

Waar vroeger iedereen de gloeilamp in huis had, heeft tegenwoordig iedereen wel LED verlichting in huis. En niet enkel als verlichting. LED verlichting is niet meer weg te denken uit ons huishouden. Zo is LED verlichting zelfs verwerkt in onze televisie en ook de kerstverlichting is voorzien van LED lampjes. LED lampen zijn niet alleen veel energiezuiniger en gaan langer mee, maar kennen nog meer voordelen. Lees je mee?

De voordelen van LED lampen op een rij

Energiezuinig

Dit is het grootste voordeel van LED verlichting en ook direct dé reden dat iedereen overstapt op dit type lampen in plaats van de ouderwetse gloeilamp of halogeenverlichting. De LED lamp is in aanschafwaarde dan misschien iets prijziger, maar in een paar jaar zul je al snel enkele tientjes besparen op je energierekening.

Lange levensduur

Vroeger moest je de lampen in huis bijna elk jaar, en soms meerdere keren per jaar, vervangen. Dit is verleden tijd met de komst van LED verlichting. LED lampen gaan inmiddels zo’n 5 tot 10 jaar mee. Dit betekent dus niet meer jaarlijks lampen vervangen! Scheelt in de tijd én in de kosten.

Retrofit design

Stap jij over van halogeen of gloeilamp naar LED verlichting? Geen probleem, want de meeste LED lampen hebben dezelfde afmetingen als de ‘oude’ verlichting, ook wel ‘retrofit design’ genoemd.

Kleurrijk

LED verlichting kun je in principe in alle kleuren krijgen. Door de komst van RGB (rood, groen, blauw) leds, kunnen alle kleuren gemengd worden. Dit principe wordt ook in televisies toegepast en je kunt zo dus ook jouw verlichting in vele kleuren krijgen. Zo zijn er lampen te koop met LED kleurenafstandsbedieningen. Kies zelf de kleur die bij jouw interieur of gevoel van dat moment past!

Led lamp met afstandsbediening

Geen opstarttijd

Ken je die lampen nog die eerst zachtjes aangaan en langzamerhand steeds feller worden? Dat was de halogeenlamp. LED verlichting heeft geen opstarttijd nodig, dus direct licht!

Sterker

Dit voordeel zie ik zelf vooral bij kerstverlichting. Waar ik vroeger elk jaar nieuwe kerstverlichting moest kopen omdat de lampjes kapot gingen, is dit door de komst van LED lampjes niet meer nodig. Dit komt o.a. doordat de LED lampjes geen gloeidraad meer hebben, het meest gevoelige onderdeel van de traditionele lampjes. LED verlichting gaat hierdoor veel minder snel kapot.

Worden niet heet

Een groot voordeel wanneer je opeens toch een van de LED lampen moet vervangen! Een LED lamp wordt namelijk nauwelijks warm. Dus geen last meer van het branden van je vingers wanneer je toch onverhoopt een LED lamp moet vervangen.

Ben jij al over op LED verlichting?

Ik heb zelf overal in huis al LED verlichting. Mijn nieuwste aanwinst is een bureaulamp die ik via USB kan aansluiten op mijn laptop, met kleurenkeuze. Naast een felle lamp voor het werk, kan ik de voet van de lamp een gezellige kleur geven. Dit geeft sfeer en ik kan de kleur aanpassen op mijn bui! Nu ik al deze voordelen van LED verlichting ken, kies ik mijn lampen nog zorgvuldiger.

En jij? Heb jij overal in huis al LED verlichting of moet je nog wat lampen vervangen? Tip: je kunt eenvoudig online led lampen bij LEDdirect kopen.

Bron foto’s: iStockphoto

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter