6 Tips voor een sfeervolle woonkamer

Grijze hoekbank knus met kussens en dekentje

De koudere dagen komen er weer aan, evenals de gezellig feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst. Dat betekent weer meer binnen zitten en dus tijd voor 6 tips voor een sfeervolle woonkamer!

Zo geef jij jouw woonkamer sfeer (6 tips)

Wil jij jouw woonkamer sfeervoller inrichten nu de koudere dagen eraan komen? Dat kan al vrij eenvoudig door het veranderen van kleur, of het toevoegen van kleine accessoires zoals kussens en kaarsen. Wil je het groots aanpakken? Dan is de kachel een must! Lees hieronder de 6 sfeertips voor jouw woonkamer.

1. Gebruik de juiste kleuren

Kleur kan enorm veel doen in je interieur. Kies voor een warme kleuren combinatie en je geeft je woonkamer direct meer sfeer. Zo geeft een blauwe kleur de woonkamer een kouder gevoel dan een oranje kleur op de muur. Gebruik niet té donkere kleuren, daardoor kan je woonkamer juist weer klein gaan lijken.

Kleuren die jouw woonkamer een warme gloed geven? Kies voor kleuren met een warme ondertoon, zoals beige en bruin. Wil je wat meer kleur, kies dan voor een warme paarstint of oranje.

Warme sfeervolle woonkamer

2. De juiste verlichting

Naast kleur, is ook verlichting belangrijk, helemaal tijdens de donkere dagen. Zorg voor voldoende verlichting, maar ook voor de juiste verlichting. De juiste verlichting betekent een combinatie van lampen. Bijvoorbeeld een mooie vloerlamp bij de zithoek en een goede hanglamp boven de tafel. Handig is het wanneer je de verlichting kunt dimmen.

Kies overigens sowieso voor led verlichting. Hiermee bespaar je veel energie en daarnaast gaan deze lampen lang mee. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende warmte kleuren, dus ook prima voor je verlichting in de woonkamer. Led spots, panelen of downlight nodig? Kijk eens op Ledwereld.nl.

3. Een sfeervolle kachel

Tja, daar is natuurlijk geen speld tussen te krijgen… Een kachel, en dan bedoel ik zo’n gezellige houtkachel, maakt gewoon sfeer. Het vuur van een open haard of een houtkachel is gezellig, zorgt voor sfeer en ontspanning en kan je ook nog eens veel geld besparen op energiekosten.

Houtoven en kaarsen in woonkamer

4. De juiste raambekleding

Gordijnen of vitrage zorgen voor meer sfeer in je woonkamer. ’s Avonds kun je gezellig sluiten om zo knus op de bank te kruipen. Daarnaast zorgen gordijnen voor geluiddemping en geven ze je meer privacy.

Ook kun je meer privacy in huis krijgen met jaloezieën. Je kunt deze zo draaien dat je wel naar buiten kunt kijken, maar anderen niet bij jou naar binnen. Ze zijn ook ideaal om met het licht te spelen… Zo kunnen ook jaloezieën je helpen met het brengen van sfeer in je woonkamer. Kijk eens voor jaloezieën en andere raambekleding bij Topjaloezieen.nl

5. Zachte kussens & kleden

Het is weer tijd om heerlijk op de bank weg te kruipen onder een dekentje, diep in de zachte kussens. Naast dat het heerlijk relaxen is, geven kussens (en een kleedje) ook sfeer op je bank. Het maakt je bank af, gezellig en uitnodigend. Daarnaast kun je met de kussens en/of een kleedje de kleuren van je interieur laten terugkomen, zodat je woonkamer nog meer een geheel wordt en meer sfeer krijgt. Zo kan je grijze bank ineens een stuk sfeervoller en warmer worden met kussentjes in een andere kleur.

6. Kaarsen

Okee, tip nummer 6 is cliché! Kaarsen zijn gewoon romantisch en geven nou eenmaal sfeer! Kies een mooi grote lantaarn en vul deze met grote kaarsen. Of zet gezellig waxinelichtjes op de salontafel. Met kaarsen kun je eenvoudig een romantische sfeer aan je woonkamer geven!

Hoe geef jij jouw woonkamer meer sfeer?

Zelf heb ik grote zachte kussens op mijn bank en een kleedje. Ook heb ik diverse kaarsen in de woonkamer staan en inmiddels hebben wij een pelletkachel in huis! Kortom, laat de donkere, koudere dagen maar komen, ik en mijn sfeervolle woonkamer zijn er klaar voor!

Bron foto’s: iStockphoto

Laat een reactie achter