De charme van een stalen deur

De charme van een stalen deur

Zwart stalen deuren zijn hot! Waar eerst alleen de goed gefortuneerden zich zulke deuren voor in huis kon veroorloven, zijn deze mooie deuren vandaag de dag ook meer toegankelijk geprijsd geworden voor de liefhebber.

Wie wil tegenwoordig eigenlijk niet die saaie binnendeuren vervangen voor mooie stalen deuren op maat? De populariteit van zwart omlijst stalen deuren met glas is goed verklaarbaar. Volop voordelen. Behalve dat zo’n deur het interieur een sjieke uitstraling geeft, krijgt de ruimte ook meer doorkijk en daglicht binnen. Een prima upgrade dus van je huis en je weet tevens dat je bezitter bent van strakke sterke deuren die lang meegaan.

Staal is sterker dan aluminium en het is minder waarschijnlijk dat het vervormt of buigt onder gewicht, hitte of kracht. En als kers op de taart: de deuren zijn ook onderhoudsvrij en duurzaam. Ze gaan langer mee dan de doorgaande levensduur van aluminium en houten ramen of deuren.

Een stoere en elegante uitstraling

Je hoeft niet louter een interieur in industriële stijl te hebben om voor stalen deuren te kiezen. Deze deuren geven een stoere elegante uitstraling. En ook dankzij het rank profiel in het algemeen en de combinatie met het glaswerk, passen stalen deuren daardoor in zowel gerenoveerde panden als in moderne projecten. Of het nu dus om een moderne of historische ruimte gaat, het gebruik van deze deuren voegt sowieso schoonheid en waarde toe aan het pand. Ze zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Bovendien zijn ze toepasbaar voor uiteenlopende doeleinden in huis.

Als binnendeur, als douchedeur, as room divider oftewel afscheidingswand, als afsluiting voor de keuken of voor serres bijvoorbeeld. Ook voor werkruimtes worden stalen deuren steeds meer gebruikt. De veelzijdigheid van ramen van staal maakt het mogelijk om ze namelijk in meerdere soorten constructies te gebruiken, zoals in winkels, ziekenhuizen, industriële fabrieken en scholen.

Steeds meer zie je zwarte metalen industriële glazen kantoorwanden in kantoren bijvoorbeeld of als scheidingswand in restaurants.

Stalen deuren inspiratie

Een stalen deur op maat

En het mooie is: je kunt je type deur ook personaliseren. Iedere woning is natuurlijk anders en iedereen heeft weer andere voorkeuren. Daarom kan ook elke stalen deur naar eigen wens samengesteld worden. Ga bijvoorbeeld voor een glazen schuifdeur in plaats van een traditionele scharnier deur met handvat of een taatsdeur. Dat zorgt voor een naadloze afscheiding tussen twee ruimtes. Schuifdeuren die zijn gemaakt van staal hebben ook het voordeel dat ze ruimte besparen. Mooie schuifdeuren zonder dat het extra ruimte in beslag neemt.

Stalen deur in de badkamer

Of wat denk je van het kiezen van het type glas? Ook hier zijn diverse mogelijkheden. Een groot glas die wordt geplaatst in een stalen kozijn of omlijsting of meerdere vlakken glas in verticale vlakken of horizontale vlakken. Zo kun je tevens zelf de gewenste doorkijk, lichtinval en sfeer bepalen. En last but not least: de grote keuze in de handgrepen en sluitingen. Vergeet niet je stalen deuren te combineren met warmte in huis. Denk aan een houten eettafel, kast of accessoires of een paar gezellige kamerplanten die het natuurlijke licht dat stalen deuren binnenlaten zeker zullen waarderen.

Laat een reactie achter