Inspiratie voor een lichte industriële look

Industriel interieur

De industriële woonstijl is ontzettend populair op dit moment en zie je in veel woonkamers terugkomen. Toch denken veel mensen dat een industriële woonruimte bestaat uit donkere muren, vloer en meubelen. Niet iedereen houdt daarvan en dat is ook zeker niet nodig! Je kunt deze stijl ook toepassen in een woonkamer met lichte kleuren als wit, zand en grijs, als je maar de juiste meubels en woonaccessoires erbij uitzoekt. Dit blog geeft je inspiratie en tips om de industriële look te combineren met lichte muren en vloer.

Bank in een lichte cognackleur

We beginnen met het pronkstuk van je woonkamer, de bank. Zowel in een donkere als in een lichte woonkamer staat een (kunst)leren, cognackleurige bank erg mooi. Ook binnen de kleur cognac heb je verschillende kleurtinten. Dus voor een lichte industriële ruimte kies je een lichte tint, zoals de Bandido hoekbank van de Bommel Meubelen. Wil je toch wat donkere kleuren terugbrengen in je interieur? Doe dit dan met kleine woonaccessoires, zoals sierkussens en windlichten. Je zithoek maak je helemaal compleet met een leuke set van 3 bijzettafeltjes. Hiervoor kun je kiezen voor bijzettafels compleet van staal gemaakt of met een robuust houten blad.

Hoekbank de Bommel Meubelen

Wil je de industriële sfeer doortrekken naar de eetkamer? Dan kun je er ook voor kiezen om eetkamerstoelen te nemen in een lichte tint. De Keaton stoelen staan prachtig op een lichte houten vloer. Zo geven de stoelen totaal niet dat typisch donkere, fabrieksachtige gevoel. Een grote robuuste eettafel staat hier ook erg mooi bij. Kies je voor eikenhout in een lichte kleur, dan wordt je eethoek heerlijk fris en tóch industrieel.

Finishing touch

De juiste kleine meubels en woonaccessoires kunnen al heel veel doen om je woonruimte af te maken. Een dressoir of bijzettafel is perfect om een mooie zwart stalen lamp op te zetten. Een slank en opengewerkt model, bijvoorbeeld de tafellamp Lampoon, geeft je woonruimte een licht en open gevoel.

Hanglamp

Je woonaccessoires stal je uit op leuke wandrekjes van hout met een stalen frame. Voor een speels effect hang je een aantal wandrekken van verschillende formaten bij elkaar. Ook dit soort industriële wandrekken geven sfeer aan je lichte muren!

Inspiratieboek met veel meer tips

Wil je nog meer inspiratie opdoen en voorbeelden zien? Vraag dan het gratis inspiratieboek aan van de Bommel Meubelen! In dit leuke boek blader je door 100 bladzijdes vol wooninspiratie en stylingstips. Ook staan hier veel mooie sfeerbeelden in van een industriële woonstijl in een lichte woonruimte. Vraag het inspiratieboek aan.

Laat een reactie achter