Landelijke keuken of moderne keuken: welke keukenstijl kies jij?

Betonnen keuken met hout

Een keuken is heel persoonlijk en iedereen richt deze anders in. De inrichting doe je op basis van jouw eigen smaak, maar ook op basis van wat bij het huis en de ruimte past. Woon je landelijk, dan kies je misschien voor een landelijke keukenstijl. Heb je een modern appartement, dan past een moderne keukenstijl of een design keuken misschien meer bij je. Of houd jij van een romantische sfeer of industriële look? Ontdek hier welke keukenstijl bij jou past!

De landelijke keuken

Ik ben er gek op, die oude boerderijtjes met prachtige plafonds met houten balken die zo’n authentieke, rustieke sfeer geven. De keuken is bij deze woningen het centrale punt waar buiten echt naar binnen gehaald wordt en je de combinatie van het bourgondische leven en het platteland ervaart. Deze stijl kun je doortrekken naar de keuken zelf, door voor een landelijke keuken te kiezen. Deze landelijke keukens spreken mij erg aan. Hier vind je zowel keukens in een klassieke als in een moderne stijl.

Landelijke keuken country calm creme kleur

Kenmerkend voor de landelijke keuken is het randje op de deurtjes. Dit kan subtiel, of juist wat robuuster. Ook zie je dat de kraan vaak sierlijk is vormgegeven. Qua materiaal is hout veelgebruikt in deze keukenstijl, maar ook het marmeren blad zie je hier terugkomen.

De moderne keuken

De moderne keuken klinkt direct veel meer als een keuken van ‘nu’. Kenmerkend voor de moderne keuken zijn de strakke lijnen en het minimalistische design. Veel gebruikte kleuren zijn wit, zwart en grijs met soms een felle accentkleur op de muur of in het gebruik van accessoires als contrast met het strakke design.

Moderne design keuken grijs

De moderne keukenstijl kun je ook wel als design keuken zien. Wat momenteel modern is, is een strak design en een strak interieur. Dat zie je dus ook terug in de moderne keukenstijl.

De moderne design keuken

De combinatie: een moderne landelijke keuken

Wil je de moderne keuken een iets meer landelijke uitstraling geven, kies dan ook voor het gebruik van houten accessoires. Zo haal je materiaal van buiten naar binnen en dus ook de landelijke keukenstijl. Of je kiest echt voor een combinatie van de twee stijlen: de kleuren van de moderne keuken en het randje in de deurtjes van de landelijke keuken.

Moderne landelijke keuken

Wil je de keuken zelf wel in één stijl houden, maar de ruimte verder wel een combinatie van twee stijlen geven? Dan kun je ook kiezen voor meubels in een landelijke stijl, bij een strakke en moderne keuken.

Moderne keuken met landelijke kast

De houten keuken

De houten keuken is misschien niet direct als een stijl te omschrijven, maar het is wel een trend van dit moment. En ik vind deze stijl keuken niet direct onder de landelijke keukens of moderne keukens vallen. Misschien is het ook wel een combinatie van beide stijlen: het hout van buiten, gecombineerd met de het wit/grijs/zwart qua kleur en de strakke vormgeving van de kastjes uit de moderne stijl.

Een van mijn persoonlijke favorieten is de keuken van Jellina en Jan (Hiske deed hier een ‘binnenkijken bij’ fotoshoot). Zij hebben een moderne keuken met hout en witte kastjes die een prachtige warme sfeer geeft. Voor mij is hun keuken het voorbeeld van een prachtige houten keuken in een modern jasje:

Bekijk hier meer foto’s van deze fantastische houten keuken van Jellina en Jan.

We zien hout al een aantal jaren steeds meer terugkomen in het interieur en zo ook in de keuken. Je kunt kiezen voor een houten keukenblad, of juist voor houten kastjes in combinatie met wit, grijs of zwart. Kenmerkend voor de houten keuken is dat het direct sfeer en warmte geeft. De keuken nodigt uit om hier gezellig te gaan zitten of te koken.

Houten keuken met grijs

Wil je de houten keuken nog iets moderner maken? Kies van voor een uniek design of een voor een combinatie van hout met luxe blauw!

Houten moderne keuken met blauw

Welke keukenapparatuur?

Naast het kiezen van de stijl van je keuken, is het ook heel belangrijk om te kijken naar welke wensen jij hebt voor de keukenapparatuur. Wil je een enkele of dubbele wasbak en wat voor fornuis wil je? Wil je een oven, een magnetron of een combinatie van deze twee? En welke functionaliteiten moet de vaatwasser hebben? Elk jaar komen er nieuwe technieken uit. Wil jij de jouw keuken met de nieuwste snufjes inrichten en een moderne look geven? Ga dan mee met de nieuwste trends op keukenapparatuur gebied.

Bekijk hier de nieuwste trends

Welke stijl kies jij?

Mijn keuken thuis is modern met witte kastjes en een zwart werkblad. De keuken is enorm praktisch en ik ben enorm blij met de indeling, de kleur en alla apparatuur. Maar toch mis ik zelf nog die warme sfeer die een landelijke keuken of een houten keuken geeft. Wat vind jij van jouw huidige keuken en hoe ziet jouw ideale keuken eruit?

Bron foto’s: Keukenmaxx.nl & eigen foto van de ‘binnenkijker bij Jellina en Jan’

Laat een reactie achter