Wat zijn de keukentrends voor 2018?

Keukentrends 2018

Keukens zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen. Zo kiezen sommige mensen graag voor een gloednieuwe design keuken, terwijl anderen heel blij worden van een nette keuken zonder allerlei extra’s. Tijdens een bezoek aan een showroom, bijvoorbeeld die van Grando keukens, zie je meteen wat er allemaal mogelijk is. Ook zie je meteen de meest populaire keukens van dit moment. Ook de keukenwereld veranderd elk jaar. Wat  zijn de keukentrends voor 2018?

Hoe kies je een nieuwe keuken uit?

Misschien heb je net een nieuwe woning gekocht en is het tijd om een nieuwe keuken uit te kiezen. Of wie weet vind je het simpelweg tijd voor een gloednieuwe keuken in je woning. Je hebt absoluut geen gebrek aan keuze. Sterker nog, het grote aanbod van keukens anno 2018 kan zelfs overweldigend zijn. Voordat je een showroom of keukenwebsite bezoekt kun je het beste al jouw wensen op papier zetten. Wat voor soort keuken wil je en welke extra functionaliteiten moet het hebben? Hou daarnaast rekening met de omvang van de keuken. In een kleine ruimte moeten de kastjes, het keukenblad en de keukenapparatuur natuurlijk wel passen. Dit betekent niet dat een kleine keuken minder mooi is. Het tegendeel is waar. Wanneer je jouw wensen duidelijk aangeeft stel je binnen mum van tijd jouw ideale keuken samen, of het nu groot of klein van omvang is.

Keukenkranen van goud en metaal

Heb je alle wensen op papier gezet? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar jouw keuken. Een wandeling door een showroom levert vaak genoeg inspiratie op voor de keuken. Zo kun je veel kastruimte besparen door een aantal planken op te hangen. Leg er bijvoorbeeld een paar kookboeken op of plaats een paar potten van verschillende materialen en kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van metaal of goud? Daarmee volg je meteen een trend. Gekleurde onderdelen in de keuken doen het op dit moment namelijk erg goed. Zo vind je in steeds meer huishoudens keukenkranen van goud, metaal en koper. Je kunt zelfs de spoelbak in deze kleuren laten uitvoeren. Voor wie liever minder risico neemt zijn er ook kranen en spoelbakken in het zwart en wit beschikbaar.

Natuurkeukens

Niet alleen keukens met gekleurde onderdelen doen het op dit moment goed.  Ook zogeheten natuurkeukens zijn een trend dit jaar. Dit betekent dat er bijvoorbeeld steeds vaker hout, aardetinten en beton voor de keukenkastjes en werkbladen worden gebruikt. De hout- en steenstructuur mag daarbij duidelijk zichtbaar zijn.

Keuken met marmer en hout

Een zwarte woonkeuken

Een woonkeuken is op dit moment zeer populair. Het vormt het hart van het huis en is een fijne plek voor een ontbijtje of lunch met het hele gezin. Bovendien kun je met slechts een paar accessoires een gezellige sfeer creëeren. Kies bijvoorbeeld voor een eettafel als verlenging van een keukeneiland. Of plaats een paar barkrukken bij het kookeiland in plaats van stoeltjes. In het verleden waren de meeste keukens en kookeilanden wit. Aan die trend lijkt nu een einde gekomen. In plaats daarvan kiezen steeds meer mensen voor zwart. Ze combineren het bijvoorbeeld met de al eerder genoemde gouden kranen en spoelbakken. Zwart is een populaire kleur omdat het de keuken volgens veel mensen een luxe uitstraling geeft.

Marmer en brede keukenlades

Keukenspecialisten krijgen regelmatig te maken met klanten die hun keuken een unieke uitstraling willen geven. Je kunt dit op diverse manieren voor elkaar krijgen. Zo is het dit jaar de trend om een keuken in marmer te laten plaatsen. Het is een natuurlijk product die niet al teveel opvalt. Zodoende is de marmer goed te combineren met accessoires in diverse kleuren. Onder het marmeren keukenblad bevinden zich vaak zeer brede keukenlades. Groot en breed wint steeds meer aan populariteit. Mensen vinden het fijn dat een keukenlade efficiënt kan worden ingericht en dat ze er veel keukenspulletjes in kwijt kunnen.

Keuken met marmer blad

Geavanceerde afzuigsystemen en kookpitten

Innovatie en techniek heeft ook zijn invloed in de keukenwereld. Keukens worden steeds geavanceerder en bieden diverse mogelijkheden op het gebied van koken en afzuiging. Steeds meer mensen kiezen bijvoorbeeld voor een geavanceerd afzuigsysteem. Dit is wellicht een optie wanneer je een moderne keuken hebt.  Het afzuigsysteem is doorgaans in het werkblad geïntegreerd en maakt weinig geluid. Steeds vaker is het werkblad een plek waarin zich allerlei systemen bevinden. Zo worden er naast het afzuigsysteem ook steeds vaker losse gaspitten in een keukenblad geplaatst. Deze trend wordt ook wel ‘pitt cooking’ genoemd. Het creëert meer ruimte voor potten en pannen. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe ver de pitten uit elkaar geplaatst moeten worden.

Een reactie op “Wat zijn de keukentrends voor 2018?

  1. Liza zegt:

    Het is inderdaad moeilijk een keus te maken en een kleine keus is het zeker niet. Het gaat trouwens gepaard met veel geld. Je hebt dan keukens die haast met alles meegaan, maar wil nog niet zeggen dat die naar jouw smaak zal zijn. Of je kan er na een poos gewoon genoeg van hebben. Echt moeilijk hoor #zucht

    Liza

Laat een reactie achter