Tips voor een restaurantwaardige keuken

Donker grijze luxe keuken met hout

Wat maakt een keuken restaurantwaardig? Is dat een ruime kookplaat, een goede oven of juist een grote koelkast? Zet jij straks als een ware keukenprins of prinses in jouw keuken de meest lekkere gerechten op tafel? Ik inmiddels wel in mijn nieuwe keuken!

Toen ik de diverse apparatuur voor onze keuken in ons appartement in Italië moest uitzoeken zijn wij zowel op het internet gaan rondneuzen als in fysieke winkels. Zo kregen wij al snel een idee van welke apparatuur wij in onze keuken wensten.

Witte moderne keuken met hout

Gasfornuis voor een top kok

Qua kookplaat wilden wij eerst voor een gasfornuis van 90 cm gaan. Maar uiteindelijk hebben wij toch voor een gasfornuis van 75 cm gekozen. Op die manier hadden wij zowel links als rechts van het fornuis nog ruimte om pannen of andere dingen neer te zetten, wat we inmiddels als enorm handig ervaren.

Belangrijk is het om bij de kookplaat te kijken naar de indeling. Welk type fornuis wens je en met welke indeling? Wij hebben gekozen voor een 5-pits gasfornuis, met links een wokbrander. De andere grote gaspit zit rechtsachter. Het lukt om 3 pannen tegelijk op dit fornuis te plaatsen.

Wel moet je erop letten dat het fornuis niet te dicht op de achtermuur geplaatst wordt, anders staat een grote pan scheef op je fornuis, omdat hij tegen de muur aan staat.

Tips voor het kiezen van je gasfornuis

  • Bedenk hoeveel pitten je wenst
  • Bedenk goed de indeling van je fornuis
  • Kijk goed naar waar je het fornuis plaatst (niet te dicht op de achterwand)

Moderne zwarte keuken

Oven voor een keukenprins

In eerste instantie wilden mijn vriend en ik een grote oven. Wij zijn namelijk beiden gek op gerechten uit de oven zoals lasagne, cannelloni en vlees- en visgerechten. Het moest daarnaast sowieso een heteluchtoven worden. Qua ovens kun je kiezen voor een formaat van 60 cm, of een grotere. Het is echter goed om ook naar het volume te kijken. Bij ovens wordt dit uitgedrukt in het aantal liters. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een oven van 60 cm, met een inhoud van 72 liter. Genoeg ruimte voor wel 4 schalen lasagne als het moet!

We hebben niet voor een grotere oven gekozen, omdat die er ook veel langer over zou doen om op te warmen. Daarnaast maken we niet elke dag 4 schalen lasagne, dus ook qua energiebesparing leek ons een oven van 60 cm/ 72 liter beter.

Tips voor het kiezen van je oven

  • Bedenk welk formaat je wenst
  • Kijk naar het volume van de oven
  • Bedenk welke opties je op de oven nodig hebt

Moderne witte keuken met greepjes

Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen zijn bij het kiezen van een restaurantwaardige keuken!

Bron foto’s: iStockphoto

Laat een reactie achter