Hoe creëer je een gezellige woonkeuken?

Keuken donkerblauw met kookeiland

In dit blog laten we je zien hoe je met een slimme keukenopstelling een gezellige woonkeuken kan creëren. De keuken vormt steeds meer het centrale punt van ieder huishouden, waardoor het koken samengaat met gezelligheid en samen zijn. Hopelijk kunnen we je inspireren met een paar handige tips en ideeën.

Welke keukenopstellingen zijn geschikt voor een woonkeuken?

In een woonkeuken wordt niet alleen gekookt, maar ook geleefd, getafeld, gepraat en gelachen. Een open opstelling leent zich daarom het beste voor het creëren van deze gezellige sfeer. Heb je een grote keuken? Dan is een kookeiland een voor de hand liggende optie.

Keuken met bar

Een kookeiland biedt naast veel werkruimte ook de mogelijkheid tot een bar, waar de kinderen, je echtgenoot (of echtgenote) of de visite gezellig plaatsneemt terwijl jij in de keuken staat. Bovendien zorgt de openheid ervoor dat de keuken in directe verbinding staat met de woonkamer.

Is jouw keuken wat kleiner? Geen probleem!

Ook voor een kleine keuken zijn er genoeg mogelijkheden voor een woonkeuken. Bij een rechte keuken plaats je alle elementen tegen één wand, waardoor de rest open blijft als verbinding met de woonkamer.

Bij Tulp Keukens laten ze duidelijk zien hoe je de keukenopstelling kunt gebruiken om een open keuken te creëren. Heb jij het geluk dat je keuken groot genoeg is voor een kookeiland? Dan geniet je vast van het gevoel van samenzijn en sta je nooit meer alleen in de keuken.

Hoe maak je jouw woonkeuken nu écht gezellig?

Met de keuze voor een opstelling is de keuken natuurlijk nog niet af. Voor de echte gezellige sfeer speelt het interieur ook een belangrijke rol. Zoals we hierboven ook al noemde, is een bar een goede mogelijkheid om een extra zitplek te creëren. Een gezellige eettafel tussen de keuken en de woonkamer zorgt ook voor meer sociaal contact in de keuken.

Woonkeuken modern

Helemaal leuk is het als je huiskamer en keuken samen één woonruimte vormen met eenzelfde interieur. Pas deze kleuraccenten toe in beide ruimtes, zodat het samen een geheel vormt. Gezellig én mooi!

Laat een reactie achter