Ontdek de nieuwste woontrends van 2022

Ontdek de nieuwste woontrends van 2022

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de woontrends van het nieuwe jaar? Het blijft altijd een spannend moment. Misschien vraag je je wel af of je interieur nog wel matcht met de trends van het nieuwe jaar. Je hoeft niet meteen nieuwe stoelen of banken te kopen om mee te gaan met de woontrends van 2022. Het is natuurlijk ook mogelijk om met kleine accessoires een nieuwe look en feel te creëren. Ben je benieuwd naar de nieuwe woontrends lees dan snel verder.

Meer kleur

De laatste jaren was het vooral de trend om met neutrale kleuren te werken in je interieur. Deze trend zet zich nog zeker voort, maar er zal wel meer kleur terugkomen in het interieur. Het zijn geen hele heftige kleuren, maar wel kleuren met een vrolijke toon. De kleuren die een nieuwe trend gaan worden voor 2022 zijn groene, bruine en rode tinten. Je kan deze kleuren makkelijk combineren met neutrale kleuren. Het zijn warme kleuren die ook warmte creëren in je woning. Mocht je het spannend vinden om deze kleuren terug te laten komen in grote meubels dan kan je natuurlijk ook eerst starten met wat accessoires in deze kleuren, zodat je er even aan kan wennen. Het is leuk om te combineren met kleuren, dus ga daar in 2022 zeker voor.

Kleurrijk woontrends 2022

Zachte vormen

Een andere trend van 2022 is zachte vormen. Je vraagt je misschien af wat dit nou inhoudt. Met zachte vormen wordt eigenlijk bedoeld dat er geen harde of strakke hoeken in het interieur zitten. Denk bijvoorbeeld aan een bank of een eettafel met ronde vormen. Door deze vormen kan de ruimte mooi verdeeld worden. Het is leuk om hier een beetje mee te spelen, niet alles hoeft zachte vormen te hebben maar wissel een beetje af. Dit zorgt voor  een mooi contrast in je interieur.

De kunst van het onvolmaakte

Deze trend wordt ook wel Wabi-Sabi genoemd. Deze trend is geïnspireerd door de natuur. Bij Wabi sabi ken je geen regels, maar kan beter gezien worden als een mindset. Je werkt in je interieur met natuurlijke kleuren en een toegankelijke uitstraling. Het oogt heel relaxt en ontspannen met lichte kleuren. De meubels van deze trend zijn vooral robuuste materialen, zo zijn bijvoorbeeld je fauteuils ook van robuuste materialen gemaakt. Je matcht deze trend met verschillende kleurpaletten, maar gebruikt veel lichte kleuren om zo een rustige uitstraling te bewaken.

Laat een reactie achter