De terrastegel trends van 2018

Grote en kleine tegels op het tuinpad

We zijn eigenlijk al halverwege het jaar, maar nu we de eerste zomerse dagen geproefd hebben, is het echt tijd om aan de tuin te denken! Ga je jouw tuin opnieuw bestraten? Dit zijn de terrastegel trends van 2018.

Grote tegels

Deze tegeltrend zien we al een paar jaar terug: grote tegels in de tuin. Waar vroeger nog gekozen werd voor de klinkertjes, kiest men nu vaak voor grote tegels van 60 cm bij 60 cm of soms zelfs nog groter. Grote tegels zijn ook een tip voor een kleine tuin, hierdoor lijkt je tuin namelijk ruimer. Dus heb je een kleine tuin, of een balkon of dakterras? Dan zijn grote terrastegels perfect voor jou.

Grote terrastegels in een tuin

Natuurlijke look

Keramische terrastegels kun je krijgen in veel verschillende prints. Je kunt hiermee eindeloos variëren en de prints zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Ideaal dus wanneer jij een specifieke look in je tuin wilt krijgen, maar wel gebruik wilt maken van terrastegels!

Je kunt keramische terrastegels krijgen in o.a. de volgende natuurlijke looks:

  • Beton look
  • Houtlook
  • Hardsteen look
  • Leisteen look

Kies je voor de houtlook, dan zullen de tegels ook meer langwerpig van vorm zijn, zoals planken. Bij de beton look heb je verschillende kleuren cement. Met de hardstenen look terrastegels krijg je een meer landelijke uitstraling van je terras. En wil je keramische terrastegels met een natuurlijk slijtoppervlak? Kies dan voor de leisteen look. Deze tegel ziet er niet enkel uit als een echte leistenen terrastegel, maar deze voelt ook zo aan.

Leistenen terrastegels

Keramiek op beton

Als je tegels gaat leggen in je tuin, is daar een goede ondergrond voor nodig. Een nieuwe trend in tegelland zijn de keramiek op beton tegels. Deze tegels zijn gemaakt van een combinatie van beton met een laagje keramiek erop. Deze tegels kun je direct op het zand plaatsen, een betonnen fundering is hierbij niet meer nodig!

Het mooie van de keramiek op beton tegels is dat ze ook nog eens passen bij de bovenstaande trend: ‘de natuurlijke look’. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in diverse prints, geïnspireerd op natuursteen. Deze keramiek op beton terrastegels zijn verkrijgbaar bij Totaaltegel.

Groot & klein

De combinatie van grote tegels en grint zie je ook steeds vaker terugkomen in tuinen en op dakterrassen. Grote tegels worden gecombineerd met grind voor een speels effect. Ook zie je grote tegels gecombineerd worden met kleine tegels voor het speelse effect.

Grote tegels in tuin met kleine tegels

 

Ben je nou zelf op zoek naar dé ideale terrastegels? Kijk dan eens naar de terrastegels van Totaaltegel. Voldoet jouw terras al aan een van de terrastegel trends van 2018?

Bron foto’s: Totaaltegel.nl

Laat een reactie achter