7 Tips voor een buitenkeuken in jouw tuin

Buitenkeuken met pizza oven

Altijd al een buitenkeuken willen hebben in je tuin? Een gezellige zithoek waar je avonden met vrienden en familie kunt genieten? Ik geef je 7 tips voor jouw ideale buitenkeuken.

Tip 1: De vloer

De vloer van je buitenkeuken is een van de belangrijkste aspecten. Als je hier gaat koken, zal er ook regelmatig gemorst worden. Zorg dus dat je voor een vloer kiest die je eenvoudig kunt reinigen, maar ook een vloer die tegen warmte kan van eventueel de BBQ of een vuurkorf.

Houten buitenkeuken met tegelvloer

Tip 2: Sfeerverlichting

Zie jij jezelf al op een gezellige avond buiten eten? Het hebben van voldoende verlichting om te koken, maar ook sfeerverlichting om te eten is dan zeer belangrijk! Je kunt spotjes inbouwen in de overkapping over je buitenkeuken. Kies voor dimlicht: tijdens het koken beschik je dan over voldoende licht en bij het eten kun je het licht gezellig dimmen!

Daarnaast kun je extra sfeer creëren met bijvoorbeeld lantaarns aan de muur of schutting, of op de eettafel. Denk natuurlijk wel aan het eventuele brandgevaar!

Buitenkeuken zwart met hout en sfeerlantaarns

Tip 3: Pizza oven

Maak indruk op je gasten met een echte pizza oven in je buitenkeuken! Zo kun je ook in Nederland de Italiaanse sfeer in huis halen en een echte Italiaanse pizza bakken. Denk er bij het plaatsen van de pizza oven om dat je voldoende ruimte voor de oven hebt, zodat je de pizza’s er met de schep, eenvoudig in en uit kunt halen, zonder je gasten voor het hoofd te stoten!

Wil je de pizza oven niet inbouwen, dan kun je ook voor een vrijstaande kiezen. Bij XXL Horeca heb je een zeer ruime keuze pizza ovens!

Pizza oven houtskool

Tip 4: BBQ

Je kunt natuurlijk voor een buitenkeuken kiezen met een gasfornuis, maar wat denk je van een ingebouwde BBQ? Je kunt kiezen voor een grillplaat, of bijvoorbeeld voor de Big Green Egg. Hoe dan ook, een BBQ is een must in elke buitenkeuken!

Buitenkeuken met hout en bbq

Tip 5: Kastjes, lades & een koelkast

Een buitenkeuken is fantastisch en staat garant voor vele gezellige avonden in de tuin. Maar je wilt dan niet continue naar binnen moeten lopen om spullen te pakken. Zorg dus dat je buitenkeuken beschikt over voldoende kastjes en lades, waar je het kookgerei in kunt opbergen.

Een koelkast mag ook zeker niet ontbreken. Niet enkel om je drankjes op warme zomer dagen koel te houden, maar ook om je BBQ vlees en andere gerechten koel te bewaren.

Tip 6: Vuur

Okee, helaas hebben we in Nederland geen klimaat die garant staat voor vele warme dagen en avonden. Echter hoeft dat niet te betekenen dat je dan niet van je buitenkeuken kunt genieten. Een overkapping zorgt voor meer warmte. Daarnaast kun je kiezen voor bijvoorbeeld een vuurkorf en terrasheaters, zodat je ook op de koelere dagen en avonden van je buitenkeuken kunt genieten.

Buitenkeuken met vuurplaats

Tip 7: Overkapping

Je houdt je buitenkeuken mooier, wanneer je deze onder een overkapping plaatst. Zo kunnen de verschillende weersinvloeden de keuken minder snel aantasten. Tevens zorgt een overkapping ervoor dat je ook op de wat koelere dagen en avonden sneller buiten kunt zitten, ook wanneer het regent!

Overkapping buitenkeuken

Een ander voordeel van een overkapping is dat deze op hete zomerdagen schaduw biedt. Zo kun je dus altijd in je tuin genieten en blijft je buitenkeuken lang mooi. Oh, en had ik je al gezegd dat de overkapping ook ideaal is voor het plaatsen van de verlichting? Handig voor inbouwspotjes!

Bronnen: Contemporist101recycledcraftsSolucionesespeciales, Austinoutdoordesign

2 reacties op “7 Tips voor een buitenkeuken in jouw tuin

  1. Pingback: kokkerellen in de tuin – VVB BV – Van Vliet Bedrijven Waddinxveen

  2. Pingback: koken in de tuin - VVB BV Waddinxveen

Laat een reactie achter