5 tips voor een lange zomeravond in de tuin

5 tips voor een lange zomeravond in de tuin

De temperaturen schieten eindelijk omhoog. Dat betekent dat we meer tijd in de tuin gaan door gaan brengen. Je hebt vast allerlei lekkere recepten voor de hipste drankjes en beste BBQ marinades verzameld? Dan ben je goed op weg. Die zomeravonden zouden eeuwig mogen duren, toch? Hieronder vind je 5 tips om die zomeravonden zo lang mogelijk te laten duren.

1.     Zomerse klanken in je tuin

Wat is een avond zonder muziek? De grote speakers die je vroeger in de tuin zag hangen zijn inmiddels verleden tijd. Het is mogelijk om de speakers helemaal te integreren in de tuin, zodat ze onzichtbaar zijn, maar je toch kunt genieten van die Cafe Del Mar playlist, die je zo zorgvuldig hebt samengesteld.

De technologie Domotica zorgt ervoor dat je geen cd’s meer hoeft te verwisselen, maar je met een tablet of smartphone vanuit je loungebank de volgende tune op kunt zetten.

Outdoor speaker

2. Sfeervolle verlichting

In de Nederlandse zomer gaat de zon tussen 21.30 en 22.00 onder. Het is natuurlijk mogelijk om de kaarsen op tafel te zetten, maar je kunt ook kiezen voor sfeervolle verlichting. Goede verlichting, daar heb je zowel in de koude als de warme maanden plezier van. Je kunt namelijk verschillende plekken en beplanting in de tuin benadrukken en zo verschillende sferen creeren. Zo verleng je die zomerse avond zeker met een paar uur.

Ook de verlichting is middels Domotica aan te sturen. Ga jij voor duurzaam? Kies dan voor LED verlichting. Zo geniet je ook nog eens verantwoord.

3. Een knisperend haardvuur

Sommige zomerse avonden koelen snel af. Je kunt natuurlijk kiezen voor een heater, maar wij vinden een mooie tuinhaard toch net iets sfeervoller. Vaak hebben ze ook nog de mogelijkheid om een grill op de haard te leggen, zodat je kunt barbecuen. Zo haal je de warmte en gezelligheid naar je tuin toe en verleng je niet alleen de avond, maar ook de hele zomer.

Vuurschaal in de tuin

4. Ga voor een buitenkeuken

Als je in de zomer door de straat loopt komen de BBQ geuren je vaak al tegemoet. Heb jij veel ruimte in de tuin? Denk dan eens aan een buitenkeuken? De populariteit van deze buitenkeuken is enorm toegenomen. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten, zelf met geintegreerde pizzaoven. Het voordeel van een buitenkeuken is dat je niet constant op en neer hoef te lopen naar de keuken. Je hebt tenslotte alles bij de hand. Nu je meer werkruimte hebt, betrek je ook makkelijk de kinderen of vrienden bij het voorbereiden van jouw zomeravond.

Buitenkeuken

5. Een overkapping voor de beschutting

Staat het buitenleven bij jou centraal en zou je het liefst altijd buiten zitten? Dan biedt een overkapping uitkomst. Ze zijn volledig op maat te maken, zodat ze volledig op jouw tuin zijn afgestemd.  De overkapping biedt beschutting tegen de wind en bij een zomers buitje kun je gewoon blijven zitten.

Met deze elementen ben je helemaal klaar voor de zomer. Dus stuur die uitnodigingen maar alvast de deur uit, zodat je met de familie of vrienden kunt gaan genieten van het buitenleven.

Beeld en bron: Studio REDD

Een reactie op “5 tips voor een lange zomeravond in de tuin

  1. Michelle zegt:

    Leuke tips! Ik kan helemaal genieten van mijn tuintje, ook ’s avonds. Helaas is het alweer einde zomer en ook het weer is niet echt lekker nazomerweer, maar met deze tips kan ik in ieder geval volgend jaar weer genieten van een lekker tuintje!

Laat een reactie achter