Waarom een terrasoverkapping in je tuin

De zomer loopt op haar einde en de herfst en winter is weer in aantocht. Dat betekent ook dat de frissere avonden hun intrede maken. Maar dit betekent niet dat jij niet meer van je tuin kunt genieten nu de temperatuur afneemt! Kies voor een terrasoverkapping in je tuin en je verlengt de heerlijke zomerse avonden tot laat in de herfst! En met een vuurkorf of heater kun je zelfs in de winter heerlijk genieten van het buitenleven.

Voordelen terrasoverkapping

Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat je langer van je tuin kunt genieten, ook op frissere avonden of wanneer het een klein beetje regent. Daarnaast verlengt een overkapping ook het woongenot, je hebt immers meer ruimte waar je kunt leven. Tevens kun je je tuinspullen gewoon onder de overkapping laten staan, dat scheelt én opslagruimte én tijd.

Ook blijkt dat de waarde van je huis toeneemt wanneer je kiest voor een terrasoverkapping. Steeds meer mensen zien hier namelijk het voordeel van in en steeds vaker genieten wij van gezellige dagen en avonden in onze tuin. Al vroeg in de lente genieten wij van de eerste zonnestralen, maar zelfs op een warme winterse dag is het heerlijk vertoeven onder de overkapping!

De voordelen nog een keer op een rijtje:

  • Langer genieten van je het buitenleven;
  • Meer woongenot;
  • Tuinspullen kunnen blijven staan;
  • Waardevermeerdering voor de woning.

Wil jij ook van deze voordelen genieten en tevens niet teveel betalen voor zo’n prachtige overkapping? Kijk dan eens op de website van ForaVida. Zij bieden een overkapping al vanaf € 849,00 aan!

Waarop letten bij het kopen van een terrasoverkapping?

De overkapping kan (afhankelijk van het materiaal) vaak maximaal zo’n 4 meter diep worden. Maar de mogelijkheden in de breedte zijn eindeloos. Qua dakbedekking kun je kiezen voor platen van polycarbonaat of glas. Glas zal het meeste licht doorlaten, maar dat betekent ook dat je op de warme dagen nog een zonnewering of parasol nodig kunt hebben onder de overkapping. Polycarbonaat kun je in heldere kleur krijgen of melkwit. Melkwit zal het minste licht doorlaten.

Welk soort dakbedekking bij jou past hangt af van je wensen. Een overkapping kan de achterkamer natuurlijk wat donkerder maken, omdat daglicht van verder weg moet komen, of door het dak van de overkapping. Echter zal glas ervoor zorgen dat het erg warm is onder de overkapping op hete zomerse dagen.

Bedenk ook vooraf wat voor accessoires je onder je overkapping wenst. Het is vooral belangrijk om vooraf te bepalen of je wel of geen geïntegreerde verlichting wenst.

Heel soms is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een overkapping. Vraag dit altijd even na voordat jij start met het plaatsen van je overkapping, zo kom je niet voor onnodige verrassingen te staan!

Dit zijn dus de punten waar je op moet letten:

  • Bepaal het formaat (maximaal 4 meter diep);
  • Bedenk welke kleur/ materiaal dakbedekking je wenst in verband met het licht en de zon;
  • Houd rekening met accessoires zoals geïntegreerde verlichting;
  • Is een vergunning nodig? Controleer dit.

Wat vind jij van een terrasoverkapping? Heb jij er al een in jouw tuin? Zo ja, dan zijn wij benieuwd naar jouw tips en ervaringen, laat het ons weten.

Bron foto’s: ForaVida

Laat een reactie achter