Tijd om je tuin aan te pakken voor komende thuisblijf zomer

Tuinmeubelen voor een thuisblijf zomer

De eerste zonnestralen beginnen weer door de ruiten heen te komen, wat betekent dat het tijd is om jouw tuin weer helemaal klaar te maken voor de zomer. In zowel sfeer als verzorging is het een uitstraling waar je altijd wil zitten. Allerlei elementen als tuinmeubels, verlichting, bomen, verzorgde planten en bloemen kunnen hier een bijdrage aan leveren. Bovendien hebben we afgelopen jaar het thuisblijven helemaal ontdekt. We hebben gemerkt dat het belangrijk is om een fijne en bewoonbare tuin te hebben om toch altijd dat buitengevoel te ervaren zonder het terras of andere recreatieve plekken op te zoeken. We delen graag enkele tips die ervoor zorgen dat jij een perfecte tuin hebt waar je misschien wel liever verblijft dan het terras.

Planten

Natuurlijk is een tuin al voorzien van planten en bloemen, maar hoe meer je er hiervan toevoegt, hoe beter. Groen en planten zorgen er niet alleen voor dat alles er wat aangekleed uitziet, maar ze hebben ook een rustgevend effect. Heb je een probleem met een kleine tuin waardoor dat een lastig verhaal wordt? Dan kun je dit nog in de hoogte opzoeken. Kijk bij het kriebelen van jouw groene vingers ook eens of je een kruidenbak kan zetten of ergens een moestuin kan aanleggen. Vergeet vooral niet om de planten af te wisselen in kleur. Mooie kleurrijke bloemen kunnen namelijk ook voor veel extra sfeer, dimensie en vooral dus kleur zorgen.

Indeling

De indeling van de tuin is uiterst belangrijk. Er moeten verschillende plekken in de tuin zijn waar jij kan zitten om elke zonnestraal mee te pakken. Bovendien is het belangrijk dat elke plek als een andere zitplek functioneert. Denk bijvoorbeeld aan een plek waar je kan liggen, een plek waar je een echte loungehoek hebt om ook tot in de late uurtjes te blijven hangen en een eettafel stoelen plek. Zo kan jij in elke verschillende vorm van humeur en mogelijkheid hier gebruik van maken.

Aankleding

Het leukste aan het indelen van het tuin is het helemaal los kunnen gaan met allerlei kleine en grote aankleding. Een netjes onderhouden tuin en terras zijn namelijk een ding, maar de accessoires maken het pas echt af. Denk bijvoorbeeld aan leuke lampionnetjes, kussens, dekentjes, bloempotten of andere decoratie. Je zal al snel zien dat dit echt wonderen doet voor jouw tuin.

Tuinmeubelen

Avondproof

Naast dat het belangrijk is dat je overdag alle zonnestralen mee kan pakken, is het ook belangrijk dat je ook tot in de late uurtjes kan blijven zitten. Niets heerlijker dan nog in de avond kunnen genieten van de buitenlucht onder het genot van een drankje in een sfeervolle tuin. Vergeet dus vooral niet om de leuke elementen van sfeerverlichting en een overdekte zithoek mee te nemen in jouw tuin. Je kunt dit zelf zo richting een vergelijkbare woonkamer maken, als je zelf wil. Alles om ervoor te zorgen dat je iedereen, en vooral jezelf, met open armen kan ontvangen.

Laat een reactie achter