Maak je tuin af met een houten tuinbank!

Stationsbanken

Het voorjaar komt er weer aan en het wordt langzaam tijd om weer aan de tuin te gaan denken! Zodra de eerste planten weer gaan groeien en de eerste lentezon doorkomt, is het heerlijk om daarvan te kunnen genieten op een mooie houten tuinbank!

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden en laat weten welke bank jouw favoriet wordt!

Parkbank

Misschien wel een van de meest bekende modellen, de teakhouten parkbank. Kenmerkend zijn de traditionele vormen in de rug- en armleuningen. Deze banken zijn robuust en hebben een natuurlijke look and feel. Het teakhout wordt na verloop van tijd mooi zilvergrijs en gaat op in de omgeving. Mede daarom passen deze tuinbanken goed in een landelijke of Engelse cottage tuin met veel groen en natuur eromheen.

Parkbank

Stationsbank

De teakhouten stationsbank is het traditionele model tuinbank met zijn oorsprong uit Zuidoost-Azië. In Java Indonesië is het traditionele ambacht gelukkig nog niet verloren gegaan. De stationsbank heeft de typerende gebogen armleuningen en de rugleuning en poten zijn voorzien van met de hand uitgestoken houtsnijwerken.

Deze combinatie zorgt ervoor dat elke bank een uniek exemplaar is!

Leverbaar als 2-3-4 zits en zelfs als stoel. Zo is er voor elke tuin wel een passende afmeting. De stationsbank past uitstekend bij bijvoorbeeld een Mediterrane of Oosterse tuin. Zie je jezelf al heerlijk in de zon zitten met een boek en een glas limonade of een glaasje wijn?

Stationsbank

Loungebank

Een beetje opzoek naar dat heerlijke eiland gevoel van Ibiza of Bali? Een mooie teakhouten loungebank mag dan zeker niet ontbreken! Ze zijn verkrijgbaar als moderne en strakke modellen, maar ook als stationsbank maar dan met een diepere zitting! De zitting van een loungebank is circa 80cm diep en dat zorgt ervoor dat je heerlijk alleen kan liggen of lekker met zijn tweeën of met het hele gezin kan relaxen.

Maak je bank knusser met een paar kleurrijke kussens en een heerlijke deken voor het ’s avonds als het wat kouder wordt. Maak je tuin compleet met een teakhouten loungebank!

Bank zonder rugleuning

Toch liever een tuinbank met wat strakkere vormen? De teakhouten tuinbank zonder rugleuning is dan de oplossing. De rechthoekige lijnen met de massieve blokpoten maken het een robuuste verschijning. De verbinding tussen de poten zorgt voor extra stabiliteit en en daardoor kun je er gerust met het hele gezin op zitten!

Bank zonder rugleuning

Voordeel van de bank zonder rugleuning is dat je deze eenvoudig kan verplaatsen en eventueel onder de tafel kan schuiven. Én komen er wat meer mensen langs dan gepland was? Schuif op en neem samen gezellig plaats! Een bank zonder rugleuning zorgt voor een ongedwongen, gezellige sfeer en de ruimte wordt optimaal benut. Ideaal als de tuin beperkte mogelijkheden biedt.

Our choice

Houten tuinbanken zijn weer helemaal in komend voorjaar en de combinatie van zitten, liggen, loungen en het vakantiegevoel zorgen ervoor dat wij voor de teakhouten loungebank met snijwerk kiezen! Welke bank kies jij?

Bronnen: Souren meubels

Laat een reactie achter