De vijf tuinmeubeltrends die je niet mag missen!

Isla loungeset hout grijs

De zomer van 2018 is weer voorbij, dus dat betekent dat we alweer vooruit mogen kijken naar het voorjaar van 2019 en dus ook naar dé trends van volgend jaar! Je hebt nog de hele winter om na te denken over het inrichten van jouw tuin in 2019, daarom nu alvast het overzicht van de 5 tuinmeubeltrends van 2019 die jij zeker niet mag missen!

De 5 tuinmeubeltrends van 2019

1. Hoogwaardig materiaal

De zomers in Nederland beginnen steeds eerder en worden langer én warmer. Dat betekent dus dat wij meer tijd doorbrengen in onze tuin. De trend die hieraan verbonden is, is dat het materiaal voor onze tuinmeubels belangrijker wordt. Het materiaal moet duurzaam zijn en lang mee kunnen gaan.

Materiaal wat steeds meer gebruikt wordt voor loungesets en loungestoelen is textileen. Deze stof droogt snel, heeft weinig onderhoud nodig en heeft een hoge weerbestendigheid. En daarnaast heb je op deze manier een ware relaxbank in je tuin! De onderstaande foto is een voorbeeld van een loungeset van textileen.

Amazone loungeset Plata - textileen

2. Hoog zitcomfort

Doordat we steeds meer buiten gaan leven, wordt ook het zitcomfort belangrijker in 2019. Binnen wordt steeds meer doorgetrokken naar buiten en dat brengt dat onze tuinmeubels een luxere uitstraling krijgen. Ook buiten wil je heerlijk kunnen wegzakken in een fijne loungeset alsof je binnen in huis op je bank ploft.

3. Duurzaamheid

We gaan ook steeds meer bewuster met het milieu om. Duurzaamheid is belangrijk en deze trend zien we ook terug bij de materiaalkeuze van onze tuinmeubels. Kies bijvoorbeeld voor tuinmeubelen gemaakt van Vironwood. Dit is luxe materiaal met een houten look en feel, gemaakt van volledig recyclebaar kunststof. Het zal niet snel scheuren of verkleuren en is dus ook nog eens zeer milieuvriendelijk.

Ook aluminium wordt steeds vaker gebruikt in tuinmeubels. Dit materiaal is licht van gewicht, stevig en roest niet, wat het dus ideaal materiaal maakt voor tuinmeubels die lang mee moeten gaan.

Loungeset Taranto - grijs aluminium

Loungeset Rio Grande - aluminium

4. Natuurlijke look

Ook de stijl van onze tuinmeubels verandert doordat we steeds meer buiten leven. We willen nu meer luxe en comfort buiten én het oog wil ook wat! De stijl die in 2019 nog populairder wordt is de “natuurlijke look” bij loungesets. Natuurlijke materialen geven sfeer, warmte en bieden de rust van de natuur. Materialen waar je aan kunt denken zijn: bamboe, rotan en teakhout. Je kunt deze materialen overigens ook prima combineren!

5. Rustige kleuren

We willen ontspannen in onze tuin. Dat zorgt ervoor dat de kleurtrend van tuinmeubelen in 2019 natuurlijke kleurtinten zijn. Denk bijvoorbeeld aan beige, gebroken wit, lichtgroen, lichtblauw en grijs. Wil je een wat chiquere uitstraling? Kies dan voor lichtroze met chique beige. Ben je meer van de want donkere kleuren? Dan is denim blauw dé kleur van 2019!

Bron foto’s: Tuinmeubelshop.nl

3 reacties op “De vijf tuinmeubeltrends die je niet mag missen!

Laat een reactie achter