Meer in de tuin zitten met mooi weer

Gezelligheid in je tuin

Het is de warmste maand juli ooit geweest in Nederland. De eerste officiële hittegolf is geweest en nr. 2 staat voor de deur… Met dat mooie weer zitten we dus nog meer in onze tuin! Heerlijk op de ligstoel zonnebaden, of een barbecue ’s avonds laat met vrienden of familie. Dit is dé zomer!

Zo overleef je de hitte in jouw tuin

Wij zijn het niet gewend, dat het zó lang, zó warm is. Daarom dus wat tips om deze warme zomermaanden in jouw tuin te overleven.

  1. Zorg voor schaduw!
  2. Zorg voor goed zit & lig comfort
  3. Zorg voor verkoeling
  4. Drink voldoende

1. Zorg voor voldoende schaduw

Misschien een inkoppertje, maar wel enorm belangrijk. De zonuren zijn lang en de UV-straling is hoog. Teveel direct zonlicht op je huid is niet goed én je wordt ook bruin als je in de schaduw licht. Je kunt schaduw creëren met een parasol, met een zonnescherm of met een schaduwdoek.

Schaduwdoek in tuin

Bij mijn ouders thuis hebben wij een veranda en we hebben hier een soort gordijn voor gehangen die wij dicht kunnen doen. Zo biedt de veranda net iets meer schaduw. Dit kun je prima zelf doen (DIY), door een lijn te spannen en daar bijvoorbeeld 2 douchegordijnen aan te hangen. Simpel, goedkoop, maar wel effectief voor wat extra schaduw!

2. Zorg voor goed zit- & ligcomfort

Dat warme weer maakt ons sloom en af en toe even rusten doet ons goed. Zorg daarom voor comfortabele zit- of ligstoelen in je tuin. Zo kun je even lekker ontspannen en bijkomen van de warmte. Daarnaast zijn ligstoelen natuurlijk ideaal om heerlijk in te zonnebaden in je tuin En is het niet in de tuin, dan kun je ze eventueel ook nog meenemen op vakantie. Win-win-situatie!

Ook een fijne lounge hoek zit lekker. Let er wel op dat stoelen en kussens door direct zonlicht erg heet kunnen worden. (Naast dat kussens kunnen verkleuren) Zorg dus ook hier weer voor voldoende schaduw, of leg er een handdoek op als je op zo’n hete stoel moet gaan zitten.

’s Avonds  gezellig tafelen? Dan moet je zorgen voor een goede eettafel met stoelen. Kies voor speciale tuintafels, welke goed bestand zijn tegen het zomerse- en winterse weer. Houten tuintafels doen het altijd goed en geven je tuin ook direct een warme en gezellige sfeer.

Houten tuintafel met zwarte stoelen

3. Zorg voor verkoeling

Een opblaasbaar zwembad geeft de nodige verkoeling in je tuin. Geen plaats hiervoor? Kies dan voor bijvoorbeeld zo’n buitendouche. Dit kun je al heel eenvoudig zelf in je tuin ophangen, wanneer je voor zo’n camping buitendouche kiest (zo’n zwarte zak). Let er wel op dat zo’n zwarte zak gevuld met water heel warm kan worden in de zon en je dus een warme tot hete douche kunt krijgen…

Geen plaats voor een zwembad en/ of buitendouche? Dan kun je een teiltje vullen met koud water om daar je voeten in af te koelen. Ook een plantenspuit kun je gebruiken om jezelf te verkoelen met koud water.

4. Drink voldoende

Okee, dit is een inkoppertje… iedereen weet dat voldoende drinken enorm belangrijk is met dit warme weer. Zelf zorg ik voor voldoende flessen met koud water. Soms doe ik flessen water de avond van tevoren in de vriezer. Zo heb ik ijskoud water voor de volgende dag. Zo’n fles blijft ook in de zon lang fris! Scheelt mij weer extra opstaan in het warme weer en zo zorg ik wel dat ik voldoende drink.

Vind je water ‘saai’, dan kun je bijvoorbeeld verse munt of limoen of citroen aan je water toevoegen voor een nog frissere smaak. Ook komkommer of vers fruit is een optie. Ben je geen drinker? Dan kun je kiezen voor watermeloen. Dat is fris en zit ook nog eens vol water!

Wat zijn jouw tips om de warmte door te komen deze zomer?

Bron foto’s: iStockphoto.com

Laat een reactie achter