Een loungebank van pallets maken voor in de tuin

Voor het vervoeren van grote hoeveelheden producten gebruikte men vroeger en nog steeds pallets. Maar niet alleen daarvoor zijn pallets geschikt. Het gebruik van pallets rondom huis is de afgelopen jaren heel normaal geworden. En terecht, want pallets kunnen rondom huis heel nuttig en stijlvol zijn. Zo kan je pallets verwerken in meubels of bruikbare accessoires, maar ook als sierobject kan een pallet mooi zijn.

Wil je een goedkope, eenvoudige, maar toch trendy lounge bank voor in je tuin maken? Dan kan je daar heel goed pallets voor gebruiken. En je hoeft helemaal geen professionele klusser te zijn om een leuke lounge bank te maken waar je van alles mee kan doen. Het belangrijkste wat je nodig hebt zijn een paar pallets, enkele schroeven en natuurlijk de tijd om hem in elkaar te zetten. Maar als hij eenmaal af is, kan je deze zomer genieten van een heerlijke lounge bank in je tuin.

Tuinmeubel van pallets

Benodigdheden

Heel veel heb je niet nodig om toch een leuke lounge bank in elkaar te zetten:
• Drie pallets
• Een plank MDF
• Schuimrubber
• Stevige stof
• Tacker (nietmachine)
• Schroeven
• Schroeftol

Werkwijze

Stap 1
Met schroeven schroef je twee pallets op elkaar. De derde pallet schroef je aan de achterkant. Om het zo stevig mogelijk te maken, moet je wel genoeg schroeven gebruiken. In principe is de vorm van je bank al klaar en moet je hem alleen nog in de door jouw gewenste kleur schilderen. Omdat de lounge bank buiten staat, moet je wel weerbestendige verf gebruiken.

Stap 2
Nu op de pallets zitten is niet zo comfortabel dus daar heb je kussens voor nodig. Je kan ervoor kiezen om palletkussens op maat te laten maken, maar zelf maken is heel goed te doen, door gebruik te maken van MDF en schuimrubber. Zaag de MDF plaat, zodat het de afmeting van de pallet heeft. Hierop lijm je de schuimrubber.

Stap 3
Nu leg je de stof over het schuimrubber en knip deze op maat, maar wel dat de randen ruim over het schuimrubber heen vallen. Nu moet je alles goed vastnieten met de tacker. Dit doe je door aan één kant in het midden de stof vast te tacken, daarna aan de andere kant. Nu kan je de overige stof naar binnen vouwen en vast tacken. Denk er ook om dat je de hoeken goed vastmaakt. De kussen is nu klaar en kan je op de bank leggen en gebruiken! Je kan nu nog meer lounge banken maken, zodat je ze tegen elkaar kan zetten, zodat je een lekkere lange bank krijgt.

Nog wat extra tips

Belangrijk als je gebruikte pallets gebruikt, om alle eventuele spijkers eruit te halen. Om splinters te voorkomen is het ook handig om de pallets wat op te schuren. Je hoeft de pallets niet perse te schuren, als jij dat mooi vind, kan je ze ook in de oorspronkelijke kleur houden. Voor een leuke bijzettafel bij je lounge bank, moet je twee extra pallets hebben. Deze schroef je op elkaar, met daarover dan een glasplaat. Je hebt nu een complete lounge set met een luxe uitstraling!

Een reactie op “Een loungebank van pallets maken voor in de tuin

  1. Greetje zegt:

    Als ik dit bericht lees krijg ik echt weer ontzettend veel zin in de zomer! Ik kan niet wachten om weer heerlijk ’s avonds buiten te kunnen loungen in een gezellige en sfeervolle tuin. Laat de zomer maar snel komen!

Laat een reactie achter