Deze 3 simpele tips maken jouw huis veel aantrekkelijker voor de verkoop

Deze 3 simpele tips maken jouw huis veel aantrekkelijker voor de verkoop

Je bent op zoek naar een nieuw huis en bent klaar om een nieuwe stap te maken. Voordat je het oude huis kunt verkopen, moet je eerst de nieuwe woning vinden. Tijdens het zoeken kan je al druk bezig zijn met verkoopklaar maken van je huidige woning. Het huis spik en span maken voor bezoekers heeft nog geen zin aangezien je nog niet op het punt staat om te vertrekken. Wat kan je dan doen om je huis alvast voor te bereiden op de verkoop? Wij geven in dit artikel 3 tips om je huis verkoopklaar te maken!

Hoe je 260% meer aandacht krijgt op Funda

Waarom je energielabel belangrijk is bij het verkopen van je huisAls je op het punt staat om je huis te verkopen, dan denk je niet meer aan renoveren. Toch kan dit veel invloed hebben op de waarde en aantrekkelijkheid van een huis. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van je energielabel. Een energielabel is verplicht bij het verkopen van een woning en geeft aan of deze energiezuinig is. Volgens Funda is het filteren op energielabel met 260% gestegen sinds 2021! Dit geeft natuurlijk aan dat er steeds meer gezocht wordt op energiezuinige woningen. Een energiezuinige woning heeft aan het eind van de maand minder kosten. Als gevolg zorgt dit voor een stijging van waarde van de woning. Hoe verhoog je dan het energielabel? De makkelijkste manier is isoleren, met name de kruipkelder van de woning. Door de kruipkelder te isoleren zorg je voor een energiezuinigere woning en stijgt het energielabel. Kruipkelder isoleren wordt gedaan binnen een paar uur en kost geen moeite. Ook is er subsidie aanwezig voor een aantal isolatiemateriaal, zoals isolatiechips. Deze chips zijn een gecertificeerd materiaal en daardoor is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. Je hoeft dus waarschijnlijk niet eens alles zelf te financieren!

Wie wil er ook een succesvolle eerste indruk achterlaten?

Je tuin aanpakken zorgt voor een geslaagde 1e indruk

Bij het bezoeken van een huis zie je als eerst de tuin. De tuin is dus de eerste indruk die je krijgt bij het kijken naar een huis. Om ervoor te zorgen dat de potentiële koper met een goed gevoel je huis gaat betreden, is het daarom belangrijk om je tuin aan te pakken. Je kan bij een grote tuin een hovenier in dienst nemen, maar bij een gemiddelde tuin kan je dit prima zelf doen! Begin met het weghalen van kleine bosjes onkruid die tussen de tegels zijn gegroeid. Doe dit ook met dode plantjes die knapperig en verschroeid zijn. Deze kleine plantjes geven een onverzorgde indruk. Ga daarna aan de slag met het trimmen en afwerken van overgroeide struiken en planten. Een afgewerkte tuin kan een groot verschil maken. Als laatst is het verstandig om de tegels een beurt te geven. Zorg er voor dat elke wiebelende tegel wordt ondersteund door een extra laagje zand en spuit ze schoon met een hogedrukspuit. Na het volgen van deze stappen is jouw tuin klaar voor bezoekers! Heb je al een huis gevonden en kan deze tuin ook wel een opknapbeurt krijgen? Lees dan ook: De trends op het gebied van tuinen!

Zet je huis niet te koop voordat je dit hebt gelezen

Iedereen heeft wel dat ene klusje in huis waar je al twee maand tegenop kijkt. Je hebt er misschien geen zin in of vindt het nog niet nodig om dit op te lossen, maar voor de verkoop van een huis kan dit toch veel verschil maken. Kijk eens rond in elke kamer van je huis en schrijf op welke mankementen voor de potentiële koper van invloed kan hebben. Denk aan kapotte deurklinken, scheuren in de muur of losse plintjes. Meestal kosten kleine reparaties niet meer dan een paar honderd euro en hebben een sterke invloed op de potentiële nieuwe bewoners van het huis. De koper zal zich niet druk gaan maken over renovaties en kan zich volledig focussen op de woning. Zo haal je het beste uit je huis naar voren en zorg je voor een geslaagde bezichtiging!

Laat een reactie achter