Maak je interieur compleet met raamdecoratie op maat

Maak je interieur compleet met gordijnen

Raamdecoratie is ontzettend belangrijk om de juiste sfeer in huis te halen. De juiste kleur- en materiaalkeuze hierin is van cruciaal belang om jouw interieur de finishing touch te geven. Wij laten je in dit artikel zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van gordijnen en rolgordijnen en geven je daarnaast tips voor betaalbare raamdecoratie op maat.

Rolgordijnen; de laatste trends

Er is ontzettend veel keuze in raamdecoratie. Een populaire variant is het rolgordijn. Deze vorm van raamdecoratie is vooral geschikt voor in de slaapkamer en kinderkamer, omdat je eenvoudig kunt kiezen hoeveel licht je doorlaat. Dit jaar zien we dat de rolgordijnen helemaal niet standaard en saai hoeven te zijn. Niet alleen de diversiteit in kleuren valt op, ook zien we dat een motief een heuse trend is. Op deze manier geef je je ruimte op een makkelijke manier extra sfeer. Hieronder zie je een goed voorbeeld van wat een roze gordijn met dessin toevoegt aan sfeer in de kamer.

Rolgordijnen met motief

HEMA heeft een uitgebreid assortiment trendy, kwalitatieve en betaalbare raamdecoratie.

Bekijk hier de rolgordijnen op maat bij HEMA

Tips bij het kiezen van de juiste kleur gordijnen

Misschien wel de meest lastige keuze van allemaal, welke kleur gordijnen kies je? Hierin is het belangrijk dat je een kleur kiest die past bij je huidige interieurstijl. Heb je de basis in huis rustig dan kan je juist met gordijnen een statement maken en kiezen voor een kleur of motief.

Door rolgordijnen te combineren met bijpassende overgordijnen maak je het plaatje compleet. Kies voor kleuren die binnen hetzelfde kleurpalet vallen, zodat je een ton-sur-ton effect creëert. Dit zorgt voor extra diepte en geeft tegelijkertijd een rustig beeld. Hieronder zie je hoe je met een rustige basis toch veel warmte geeft aan een kinderkamer door gekleurde raamdecoratie te kiezen.

Maak je interieur compleet met gordijnen

Welk materiaal kies ik?

Niet alleen de kleur is belangrijk, ook het materiaal heeft veel invloed op de sfeer in huis. Inbetween gordijnen zijn gemaakt van een lichte stof die veel licht doorlaten. Deze stof is soepel, oogt luchtig en is vaak gemaakt van polyester/katoen of van polyester/linnen. Zoals je vast wel kan voorstellen is deze stof minder geluid- en lichtabsorberend dan een verduisterend gordijn van velours. Bedenk dus goed van te voren wat de functie moet zijn van het gordijn zodat je de juiste materiaal keuze kunt maken.

Ook niet onbelangrijk om rekening mee te houden is dat hoe dikker de stof van de gordijnen is, hoe dikker het “pakket” gordijnen is en hoe meer ruimte dit inneemt als je ze geopend hebt hangen. Hangen je gordijnen vol in de zon, kies dan voor een mix met polyester om zo min mogelijk verkleuring te krijgen door UV straling.

Lichtdoorlatende gordijnen

Gordijnen op maat

Het mooiste resultaat boek je met op maat gemaakte gordijnen. Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk online. Het enige wat je hoeft te doen is zelf de maten opmeten -HEMA heeft handige meetinstructies online- waarnaar je de gordijnen kunt bestellen. Ook de vorm van afwerken is naar jouw wens te bestellen. En binnen 3-6 weken heb jij jouw op maat gemaakte gordijnen in huis en hoef je ze alleen nog maar zelf op te hangen.

Bekijk gordijnen op maat bij HEMA

Dit artikel is een betaalde samenwerking met HEMA

Laat een reactie achter