Maak van je werkplek een inspiratiebron met deze inrichtingstips

Maak van je werkplek een inspiratiebron met deze inrichtingstips

Je kent het wel, de plek waar je uren doorbrengt, terwijl je eigenlijk liever ergens anders zou zijn. Ik heb het natuurlijk over je werkplek. Maar wat als ik je vertel dat je werkplek ook een plek kan zijn waar je graag tijd doorbrengt? Een plek die bruist van inspiratie en creativiteit. Laten we eens kijken hoe we werkplekken inrichten in een omgeving waar je niet alleen moet zijn, maar ook graag wilt zijn.

Licht, licht en nog eens licht

Het lijkt misschien een open deur, maar goed licht is de sleutel tot een productieve werkplek. Natuurlijk licht staat bovenaan de lijst. Het is als het ware de espresso onder de lichtbronnen: het houdt je wakker, gefocust en in een goed humeur. Dus, ramen open en laat die zonnestralen binnen. Geen ramen? Geen paniek, een goede daglichtlamp kan wonderen doen.

Kleur je werkdag

Kleuren hebben een gigantische invloed op hoe we ons voelen. Een likje verf kan het verschil maken tussen een saaie bedoening en een creatieve speeltuin. Denk aan rustgevende blauwtinten of juist energiek geel. Maar zoals bij alles, geldt ook hier; niet te ver gaan. Je wilt niet in een kermisattractie eindigen. Een accentmuur kan al voldoende zijn om de sfeer helemaal om te gooien.

Zit lekker, werk beter

Je stoel is je beste vriend. Tenminste, dat zou die moeten zijn. Een comfortabele stoel die ook nog eens goed voor je rug is, klinkt misschien als een mythisch wezen, maar ze bestaan echt. En nee, je hoeft niet je hele maandsalaris hiervoor in te leveren. Er zijn zat opties die zowel je rug als je portemonnee blij maken. En als je echt avontuurlijk bent ingesteld, waarom niet eens een zit-sta bureau uitproberen? Je benen zullen je dankbaar zijn.

Personaliseer je plek

Je werkplek personaliseren is als je territorium markeren, maar dan sociaal geaccepteerd. Foto’s van je hond, die ene plant die tegen alle verwachtingen in nog steeds leeft, of die mok met een flauwe grap erop; het zijn de kleine dingen die het doen. Het maakt je werkplek echt van jou, waardoor je je er meer op je gemak voelt. En een comfortabele werkplek maakt je ook meer productief.

Organiseer je plek

Laten we eerlijk zijn, chaos op je bureau is als een slechte realityshow: het leidt enorm af. Een opgeruimde werkplek biedt daarentegen rust in je hoofd en ruimte voor nieuwe ideeën. Investeer in goede opbergmogelijkheden. Een stijlvolle penhouder hier, een setje mooie mappen daar; het kan je bureau transformeren van een slagveld naar een zen tuin.

Laat technologie voor je werken

Draadloze opladers, een toetsenbord dat echt lekker typt, of die ene app die je helpt je taken te organiseren; het zijn de hulpmiddelen die het leven net een tikje makkelijker maken. En zeg zelf, wie wil dat nu niet?

Je werkplek inrichten met een beetje liefde en aandacht kan een wereld van verschil maken. Het is de plek waar je ideeën tot leven komen, waar je lacht en soms ook een beetje moppert. Maar bovenal, het is een plek die met de juiste zorg en aandacht niet alleen een werkplek is, maar ook een inspiratiebron.

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter