Mannen, vrouwen & interieur

Mannen, vrouwen & interieur

Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars… wie kent dat gezegde niet. Maar gaat dit ook op als we het over interieur hebben?

Ja.. op interieurgebied blijken er ook veel verschillen te zijn en dan met name als we het hebben over smaak en uitvoering.

Mannen

Mannen kiezen over het algemeen eerder voor het bekende, aan trends moeten ze vaak wennen. Dat terwijl je eigenlijk geen tijd hebt om aan trends te wennen… voor je het weet is er weer een nieuwe trend! Praktisch staat bij de man voorop, een huis heeft meubels nodig om te zitten, te lezen en te chillen. Vaak is de apparatuur de kunst in huis, denk eens aan een tv, dat is toch net een schilderij….

Mannen houden gemiddeld genomen erg van minimalisme, stoer en industrieel. Een romantisch interieur of meubels met barok zal in de meeste gevallen door de vrouw zijn uitgekozen. Rechte en grootse vormen, natuurlijke en grove materialen maken een interieur stoer en spreekt daarom meer aan bij de man.

Mannen geven vaak wel meer geld uit dan vrouwen aan hun interieur.

Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ze het graag in een keer goed doen. Vrouwen shoppen liever een keer extra.

Mannen woonkamer Woontrendz

Vrouwen

Vrouwen volgen veel vaker blogs zoals deze, lezen vaker interieur tijdschriften en shoppen meer, hierdoor zijn ze beter op de hoogte van de laatste trends en zijn eerder verleidt om deze toe te passen in hun interieur.

Kleur is echt een vrouwelijke toevoeging aan het interieur.

Zeker als je denkt aan de pastelkleuren die op dit moment erg trendy zijn. Het is soft en geeft vrouwen een goed gevoel.

Accessoires zijn het meest vrouwelijke item in een interieur. Tot op zekere hoogte kan een stijl van man en vrouw gelijk op gaan, maar niet op gebied van accessoires. Vrouwen wisselen graag regelmatig hun accessoires, dit geeft het gevoel dat je weer een nieuw interieur hebt. Kleine moeite, groot effect.

Bloemen en foto’s zijn items die ook door de vrouw veel vaker wordt toegepast in een interieur. Dit zorgt voor een vrolijk gevoel en kleur in huis, bloemen zorgen voor kleur en foto’s staan voor emotie. Stijlen als romantisch, landelijk & klassiek zijn typisch vrouwelijk te noemen.

Vrouwen woonkamer met pastel tinten

Samen

Vaak wordt er gekozen voor een middenweg. Denk eens aan de industrieel interieur met een bank vol stoere kussens… als het er veel zijn wordt het vanzelf gezellig!

Stijlen waar zowel man als vrouw zich goed in kunnen vinden zijn o.a. lifestyle, modern landelijk, Scandinavisch. Komt dat even mooi uit; dat is nu dan weer de trend!

Woonkamer met pasteltinten

Waar ik nou benieuwd naar ben, hoe is dat bij jullie? Lig je net zoals ik op een lijn met je partner, of ben jij diegene die het interieur bepaald heeft?

Laat een reactie achter