Mason Jar top 5 van Laura

Mason Jar top 5 van Laura

De Mason jar, van ouderwetse weckpot tot duizendpoot in stijl

Zou Dhr. John Mason ooit hebben kunnen bedenken dat de pot die hij in 1858 uitvond, anno 2015 een waar stijl item zou zijn?

Ik ben zelf al een tijdje fan van deze karakteristieke pot met het bekende opschrift. Alleen pas kort geleden ontdekte ik dat er veel meer achter deze weckpot schuilt. Er bestaan gewoon hele Facebook pagina’s, websites en Pinterest borden gewijd aan deze vintage jar.

Deze echte Amerikaanse trots is gelukkig tegenwoordig ook in Nederland te koop (via internet & bij de Xenos) in verschillende kleuren en maten, compleet met allerlei accessoires en daarmee voor veel verschillende interieurs en bestemmingen geschikt. En wanneer je niet de goede bijpassende kleur vind, zijn er duizend-en-een DIY ideeën.

Woontrendz-mason-jar-tulp
Bron: Coastal Vintage

Ben echt onder de indruk van deze duizendpoot, zelf gebruik ik hem goud gespoten, als vaas met een mooi veldboeket erin. Maar ook een paar bij elkaar met kaarsjes erin geeft een gezellig sfeertje. Vintage opgeschuurd passen ze perfect in een romantische lan­delijke inrichting en clean met een streng lampjes misstaat niet in een stoere industriële inrichting. Tijdens het schrijven van dit blog ben ik naar nog meer ideeën gaan zoeken en kom net een super gave zelfgemaakte lamp tegen die je zo zou kunnen zien hangen in een design winkel! (Te vinden in mijn top 5).

Woontrendz-mason-jar-inspiratie
Bron: The Knot

Uiteraard past hij ook prima in zijn originele habitat, de keuken… het ene moment als verrassend smoothieglas en het volgende moment als fris zomerstuk met citroenen en gipskruid. Een feest om naar te kijken en super simpel. Less is gewoon more. En daarbij, stijl hoeft niet duur te zijn. Ik vind het een kick om van een goedkoop item een waar design stuk te maken en deze Mason jar is mijn gewillige bondgenoot.

Woontrendz-lamp-van-mason-jar-potjes
Bron: Etsy

Ik hoop dat ik jullie een andere kant van deze old skool pot heb kunnen laten zien. Er zijn te veel ideeën om hier allemaal te vertellen, dus ik wil jullie aansporen om gewoon zelf op onderzoek uit te gaan en ook verliefd te worden op deze stylisch weckpot.

Om jullie alvast te inspireren heb ik mijn top 5 van favoriete Mason jar toepassingen bijgevoegd.

Woontrendz-vintage-mason-jar-diyWoontrendz-mason-jar-met-bloemen
Bron: Etsy

2 reacties op “Mason Jar top 5 van Laura

Laat een reactie achter