NIEUW: onze designlamp hangt in de slaapkamer

Slaapkamerlamp van Mark & Hiske

Jeetje wat een zoektocht hebben we achter de rug voor de juiste hanglamp in de slaapkamer. Ik ben gek op verlichting en kom regelmatig mooie exemplaren tegen. Maar een lamp voor in de slaapkamer bleek lastiger dan ik had gedacht.

Lamp als eyecatcher

Onze slaapkamer is vrij rustig ingericht met veel wit. De raamdecoratie en het beddengoed is eigenlijk het enige in deze ruimte wat een kleurtje heeft. De lamp wilden we ook graag rustig houden maar moest wel opvallen. Inmiddels hangt hij (wat een klus) onze Artemide Tolomeo Sospensione Decentrata hanglamp.

Het leuke aan deze lamp is dat je hem kunt draaien. Ideaal voor onze ruimte, zo kunnen we hem boven het bed draaien of zoals op de foto bij de spiegel.

Slaapkamerlamp Artemide Tolomeo

Artemide Tolomeo

Voor de designliefhebbers even een kleine introductie van deze bekende Artemide hanglamp. De succesvolle lampenserie Tolomeo is ontworpen door Giancarlo Fassina en Michele De Lucchi. Beide ontwerpers hebben ook voor andere merken ontwerpen. Zo heeft Michele De Lucchi ook voor het merk Kartell mooie dingen gemaakt.

Giancarlo Fassina heeft nog een aantal andere lampen onder het merk Lucepan ontworpen. De Tolomeo serie heeft naast hanglampen ook tafellampen, wandlampen en vloerlampen. Een lamp die werkelijk in ieder interieur past!

Planten in de slaapkamer

Ik ben gek op planten en heb ze dan ook door het hele huis staan. Er werd gezegd dat planten in de slaapkamer niet gezond zouden zijn omdat ze teveel zuurstof zouden opnemen. Dat kan je gerust vergeten. Planten zijn juist perfect om in de slaapkamer neer te zetten.

Sterker nog, planten dragen zelfs bij aan een betere nachtrust.

De luchtkwaliteit wordt ook nog eens verbeterd en gezuiverd. Goed nieuws dus voor de liefhebbers van de Urban Jungle trend. Kies wel een plant die niet zo sterk geurt!

Ik ben heel benieuwd wat je van onze nieuwe lamp vindt en zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Foto’s: Woontrendz – Hiske Ligtenberg

Laat een reactie achter