Salarisverhoging gehad? Wellicht kun jij nu je droomhuis kopen

Droomhuis

Misschien heb je onlangs een promotie gemaakt of heb je je jaarlijkse stijging in salaris weer gehad. En heb je dat ene magische target gehaald waar je hard voor hebt gewerkt? Dan kan het zomaar zo zijn dat je je droomhuis kunt kopen. Misschien heb je er altijd al van gedroomd om een eigen woning te bouwen, om te investeren in een statig pand uit de jaren ‘30 of je koopt graag een tweede huis. In alle gevallen zijn er altijd wel een paar dingen waar je even rekening mee moet houden. We maken het je net even wat makkelijker en hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Check altijd wat de maximale hypotheek is die je kunt dragen

De maximale hypotheek berekenen is één van de eerste dingen die je moet doen. Het is namelijk niet alleen belangrijk om te weten wat voor bedrag je kunt lenen voor je droomhuis. Maar het moeten natuurlijk ook kosten zijn die je iedere maand makkelijk kunt dragen. Ook in tijden wanneer jij en/of je partner bijvoorbeeld minder gaat werken of door persoonlijke omstandigheden helemaal niet meer kunt werken. Houd dit dus altijd in gedachten op het moment dat je je droomwoning gaat bezichtigen.

De hypotheekrente kan iedere maand weer erg verschillend zijn

En wist je dat de hypotheekrente iedere maand ook weer verschillend kan zijn? En de hoogte van de rente bepaalt dus ook weer voor een groot deel het bedrag dat je kunt lenen bij de bank. Dus wacht niet te lang op het moment dat je je salarisverhoging hebt gehad van je werkgever. Je wilt immers niet achter het net vissen op het moment dat je de hypotheek gaat aanvragen.

Plan een keer een adviesgesprek in met een professional uit de branche

Bij het aanvragen van een hypotheek van je droomwoning komt natuurlijk behoorlijk wat kijken. En daarom is het ook meer dan logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar maak je je daar maar geen zorgen over. Door een keer een adviesgesprek in te plannen met een professional, weet je altijd zeker dat alles erg helder voor je in kaart wordt gebracht. Ook kan een professional net even wat beter berekenen wat het bedrag is dat je kunt lenen en verschillende aanbieders worden voor je op een rijtje gezet. Dat bespaart jou dus ook weer aardig wat uitzoekwerk.

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter