Kosten garage verbouwen tot slaapkamer en badkamer

Garage verbouwen tot slaapkamer

Heb je een garage aan huis en wil je deze graag ombouwen tot extra slaapkamer met badkamer? Daar komen de nodige kosten bij kijken. Maar hoeveel geld heb je precies nodig om je garage te verbouwen tot slaapkamer met badkamer en wat is de slimste manier om dit te financieren? We geven je graag een aantal tips.

Gemiddelde kosten garage verbouwen tot slaapkamer met badkamer

Het verbouwen van een garage tot slaapkamer met badkamer kost je al snel zo’n 12.000 tot 15.000 euro. Meestal moeten namelijk de volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

 • Wanden en plafond isoleren
 • Voorzetwanden plaatsen en afwerken met gipsplaten en stucwerk
 • Garagepoort vervangen voor glazen pui
 • Licht, elektra en loodgieterswerkzaamheden (WC, douche en wastafel)
 • Wand en vloerafwerking
 • Plaatsen douchecabine, WC en wastafel

Let op! Dit is slechts een indicatie van basiszaken die komen kijken bij een garage verbouwen tot slaapkamer met badkamer. Het ligt natuurlijk aan je persoonlijke wensen hoe uitgebreid en duur de verbouwing wordt.

Financiering garage verbouwen tot slaapkamer en badkamer

Een garage verbouwen tot slaapkamer met badkamer kost je dus veel geld. Geld dat niet iedereen heeft of zomaar kan missen. Geld lenen om je garage te verbouwen is dan een optie. Dit kan op verschillende manieren:

 • Door je hypotheek te verhogen
 • Met een persoonlijke lening
 • Met een doorlopend krediet

Garage verbouwen door hypotheek te verhogen

De eerste optie is door je hypotheek te verhogen. Je krijgt dan te maken met hogere hypothecaire maandlasten, maar je hebt wél de keuze tussen een vaste of variabele rente, een vaste looptijd en de rente die je betaalt is aftrekbaar.

Let op! Je garage verbouwen tot slaapkamer en badkamer financier je alléén met je hypotheek als er sprake is van overwaarde op je huis!

Garage tot slaapkamer verbouwen met persoonlijke lening

Heb je geen overwaarde, dan is een persoonlijke lening de beste optie. Je leent dan geld tegen een vaste rente en met een vaste looptijd. Je weet vooraf dus precies wat je maandlasten worden en wanneer de lening is afgelost. Ook is de rente van een persoonlijke lening gewoon aftrekbaar als je deze gebruikt voor het verbouwen van je garage tot slaapkamer en badkamer.

Tip! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste lening is enorm. Door vooraf leningen te vergelijken bespaar je een hoop geld. Je vindt direct de goedkoopste lening via Rente.nl, waardoor je  gemiddeld 1,1 procent minder rente betaalt.

Garage verbouwen tot slaapkamer en badkamer met doorlopend krediet

Als laatste kun je een garage verbouwing ook nog financieren met een doorlopend krediet. Dit is vooral handig als je vooraf niet precies weet hoeveel de slaapkamer en badkamer gaat kosten. Met een doorlopend krediet mag je namelijk tot een afgesproken bedrag onbeperkt opnemen en aflossen en je betaalt alléén rente over het opgenomen bedrag.

Let op! De rente van een doorlopend krediet is helaas níet aftrekbaar! Hoewel de constructie dus interessant lijkt, pakt het meestal wel duurder uit.

2 reacties op “Kosten garage verbouwen tot slaapkamer en badkamer

 1. Pingback: Garage Verbouwen Tot Woonruimte: Vereiste Vergunningen En Regels

 2. Pingback: Garage Ombouwen Tot Woning: Wat Zijn De Kosten? - Top website provides knowledge that is constantly updated with the latest knowledge

Laat een reactie achter