Verbouwing van je huis? Doe het veilig!

Veilige werkschoenen

Zit je erover te denken om zelf je huis te verbouwen? Een goede voorbereiding is dan erg belangrijk, je wilt jezelf namelijk niet blesseren. Daarom een aantal veiligheidstips qua werkkleding voor wanneer je zelf je huis gaat verbouwen.

Veilige werkkleding

Wanneer je gaat verbouwen, verandert je huis als het ware in een bouwplaats. Op een bouwplaats is het dragen van veilige werkkleding verplicht. Zie je eigen huis ook als bouwplaats en zorg dat je de juiste werkkleding draagt.

Handschoenen

Je zult verschillende spullen moeten sjouwen van diverse materialen. Je handen zijn gevoelig. Bescherm je handen dus met speciale werkhandschoenen. Zo blijven je handen schoon en zijn ze beter beschermd tegen de diverse materialen.

Veiligheidsschoenen

Kies voor goede werkschoenen. Dit zit en werkt niet enkel comfortabel, het is ook nog eens een stuk veiliger. Goede werkschoenen hebben stalen neuzen, waardoor je je tenen niet kunt kneuzen bij het stoten of breken wanneer je er iets op laat vallen. Ook hebben ze vaak speciale zolen. Hiermee kun je voorkomen dat je bijvoorbeeld een spijker in je voet krijgt.

Veilig verbouwen - spijker onder schoen

Mondkapje

Bij een verbouwing kan veel stof vrij komen. Bijvoorbeeld wanneer je besluit een muur weg te halen. Maar ook bij schuur- en stucwerkzaamheden komt veel stof vrij. Het dragen van een mondkapje bij deze werkzaamheden is dus aan te raden. Het inademen van stof is namelijk niet goed voor je gezondheid.

Veiligheidsbril

Ga je zagen of een muur uitbreken, dan is een veiligheidsbril ook aan te raden. Daarmee kun je je ogen beschermen tegen kleine splinters en losvliegende deeltjes.

Belangrijk is om je werkkleding bij een specialist te kopen. Enkel dan ben je verzekerd van de beste kwaliteit en is jouw veiligheid gegarandeerd. Een specialist in veiligheidsschoenen en -kleding is Bowork. Je kunt bij hun zowel online als in een fysieke winkel al jouw werkkleding kopen.

Succes met verbouwen!

 

 Bron foto’s: iStockphoto

Laat een reactie achter