Speelgoed opbergen: hoe houd je het netjes?

Speelgoed opbergen

Kinderen hebben vaak veel speelgoed en het ligt veelal door het hele huis. Hoe zorg je er nou voor dat het speelgoed opgeruimd is, maar toch binnen handbereik voor deze kleine kruimels? Ik ging op zoek naar diverse accessoires voor jouw interieur, waarin je het speelgoed van jouw kinderen kwijt kunt.

Manden voor speelgoed opbergen

Manden staan leuk in je interieur en bieden daarnaast een uitstekende plek om speelgoed in op te ruimen. Ze zijn ruim en de kinderen kunnen zelf makkelijk hun speelgoed eruit halen en nog belangrijker: ook zelf weer opruimen!

Speelgoed in manden opbergen

Knuffels in metalen draadmand

Houten kisten

Een houten kist is een mooie accessoire voor je woonkamer en daarnaast enorm praktisch door de opbergruimte die deze kist biedt. Doordat de kist afgesloten kan worden, ligt het speelgoed van de kinderen niet in het zicht, maar toch binnen handbereik.

Wil je voor een speelsere sfeer in je woonkamer gaan, dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld kistjes van steigerhout. Je kunt ze met een leuke tekst kopen, of zelf verven met een leuke naam erop! Zo kun je zelf op elk kistje aangeven wat er bijvoorbeeld in moet zitten.

Speelgoed kist met houten wieltjes

Haken aan de muur met tassen

Een ander leuk idee dat ik tegen kwam, is het maken van haken aan de muur (of deur) en hier canvas of rieten tassen aan hangen waar speelgoed in gestopt kan worden. Misschien iets minder geschikt voor de woonkamer, maar wel enorm leuk voor bijvoorbeeld de kinderkamer of in de hal.

Rieten tassen met speelgoed

Eigen speelhoek met opbergruimte

Wanneer je een eigen speelhoek in de kamer maakt voor je kinderen, kun je voor een zithoek of bureau kiezen met opruimvakken. Zo hebben de kinderen direct een zitplek en kan het speelgoed daarin opgeruimd worden.

Kinderkamer met opbergvakken

Bronnen: Stijl habitat en Bloglovin

Laat een reactie achter