Deco vintage speelgoed

Deco vintage speelgoed

Vintage fun!

De laatste tijd zijn we volop op zoek naar nieuwe schatten voor in onze winkel.

En sinds kort hebben we een nieuwe categorie ‘ontdekt’, namelijk het vintage kinderspeelgoed. Meestal hoeft er niet veel aan de spullen te gebeuren want ze zijn juist beschadigd en met deuken en krassen op hun mooist. En het feit dat er al veel plezier aan is beleefd en er een verhaal schuilt achter elk stuk vind ik extra speciaal.

In de winkel trekt het speelgoed veel aandacht van zowel oud als jong (die er het liefste mee spelen uiteraard) en op een goede manier gecombineerd kan dat ook in jouw huis!

Vintage speelgoed als decoratie

Maak bijvoorbeeld een leuk hoekje, een aantal plankjes boven een kastje en zet daar al je speelgoed vondsten samen leuk neer. Zo voorkom je dat het een rommelig geheel wordt en los zand blijft. Een letterbak kan ook een goede oplossing zijn. (Zie de voorbeelden uit een van mijn eerdere blogs hier).

Vintage speelgoed

Vintage speelgoed decoratie

Matchy kleuren

Wat ook vaak goed werkt om het geheel bij elkaar te brengen is het gebruik van dezelfde kleuren of kleurtinten. Zo kan je heel verschillende elementen bij elkaar plaatsen zonder dat ze teveel bij elkaar gaan vloeken qua stijl en kleur.

Matchy kleuren vintage speelgoed

Kleine kunstwerkjes

Wanneer je, zoals op onderstaande foto, een aantal oude opwind robots onder wat stolpjes op een kastje plaatst krijg je een ware tentoonstelling met kleine kunstwerkjes in je woonkamer.

Vintage speelgoed in stolpen

Knuffels

Wat ik zelf ook erg schattig vind zijn oude kapot geknuffelde knuffels. En dan vooral beren, een mooie goudbruine variant heb ik in mijn eigen woonkamer neergezet op een oude houten kist.

In combinatie met wat Scandinavische accessoires wordt het een eigentijds plaatje.

Vintage knuffelbeer

En dat is denk ik ook meteen de succesformule!

Oud speelgoed + hedendaagse elementen = een eigentijds tafereel!

Kinderkamertje from heaven

En mocht je het nou echt helemaal niet zien zitten om deze vintage toys in je woonkamer neer te zetten en heb je een klein meisje of jongetje is het natuurlijk ook leuk om hun kinderkamertje in deze stijl in te richten. En het is nog leuker dat er weer een generatie is die plezier mag beleven aan deze speeltjes!

Vintage speelgoed

Vintage speelgoed decoratie kinderkamer

Heb jij ook vintage speelgoed verwerkt in je inrichting en zit hier een speciaal verhaal achter, ik hoor het graag!

Bronnen: Now and thanMadeline WeinribMaganda blogRanger 911, onbekend, Babble, eigen beeld Laura, Little vintage en Milk magazine.

Laat een reactie achter