Thuis TV kijken, waarom vinden we dat zo fijn?

Tv kijken met kop thee

Heerlijk een avondje op de bank tv kijken, wie kan daar nou niet van genieten? Ik wel en ik kan er soms ook echt enorm naar verlangen. Gelukkig komen de donkere dagen en de feestdagen er weer aan en dat betekent (voor mij in ieder geval) weer meer gezellige avondjes op de bank!

Waarom houden wij van tv kijken?

TV kijken heeft heel veel doelen. Zo kan een programma ons inspireren, maar ook alles even helemaal doen vergeten. Maar er zijn ook genoeg programma’s waar wij van leren. Juist die afwisseling en het feit dat er altijd wel iets op tv is wat wij leuk vinden, maakt dat wij televisie kijken zo fijn vinden.

Kijken wij bijvoorbeeld naar een serie, dan kunnen wij onszelf, of onze omgeving hierin herkennen. Zo zien wij bijvoorbeeld dankzij Goede Tijden Slechte Tijden, dat elk huisje z’n kruisje heeft en dat elke relatie ups & downs kent. Daarnaast worden er ook diverse maatschappelijke onderwerpen belicht, zoals de migranten en het leven als gay en het leven met een levensbedreigende ziekte.

Okee, ik geef toe, ik heb Goede Tijden Slechte Tijden echt heel lang gekeken. Nu ik veel van mijn tijd in Italië doorbreng, ben ik helemaal van de serie af. Op zich fijn, want ik vond het heel vervelend dat ik ‘verplicht’ elke avond om 20.00 uur voor de buis moest zitten voor ‘mijn serie’! haha

Op welke momenten kijken wij tv?

Op welke momenten wij televisie kijken, is ook afhankelijk van het doel waarom wij televisie kijken. Is het voor ontspanning, dan zullen we vaker in de avond of in het weekend voor de tv te vinden zijn. Is het om informatie op te doen, dan kan het ’s ochtendsvroeg zijn, voordat we naar het werk gaan, wanneer wij het laatste nieuws kijken.

Daarnaast kijken wij vaker televisie met slecht weer en op donkere dagen. Ook de periode rond de kerst is een moment waarop wij meer televisie kijken. Wie kijkt er rond de kerst nou geen kerstfilm?

Ultiem televisie kijken

Hoe ziet voor jou een ultiem avondje televisie kijken eruit? Zelf wil ik dan op tijd gegeten hebben (dat is nogal een uitdaging hier in Italië waar ze vaak pas om 21.00 uur ’s avonds eten!!). En dan na het eten heerlijk met een dekentje en een kop thee op de bank liggen. Belangrijk is dat de televisie dan wel op de juiste hoogte staat, anders kun je niet ultiem genieten, omdat je bijvoorbeeld teveel omhoog moet kijken.

Daarnaast vind ik het fijn als ik een knusse zithoek heb. Mijn woonkamer is vrij groot en wij hadden de bank in een hoek staan. Hierdoor keek ik eigenlijk de hele kamer door, wat mij geen geborgen en gezellig gevoel gaf. Nu hebben wij de bank omgedraaid, waardoor we een echte zithoek hebben die enorm knus lijkt. Alleen past het tv meubel niet meer bij het interieur en de nieuwe opstelling. Wij zijn nu dus op zoek naar een nieuw tv meubel en dan is onze woonkamer helemaal klaar voor de knusse televisie momentjes straks met de donkere dagen!

Woonkamer Anniek

Dit is mijn zithoek nu. En ja, ook wil ik nog iets aan de muur achter de bank! Tips?!

Wat wordt mijn nieuwe tv meubel?

Wij weten nog niet precies wat wij willen, dus ik ben veel aan het rondneuzen op het internet. Ik denk dat het iets wordt met hout en grijs, dat past ook bij de rest van het interieur en mijn eetkamertafel. En een combinatie van een tv meubel met een opbergkast ernaast. Hier een tweetal voorbeelden van een tv meubel waar ik aan zit te denken.

Tv meubel van De Bommel Meubelen

Je kunt dit TV meubel bestellen bij de Bommel Meubelen.

Heb jij nog tips voor een mooi tv meubel bij mijn zithoek?

Bron foto’s: iStockphoto, eigen foto, Bommel Meubelen

Laat een reactie achter