Tips voor het uitzoeken van nieuw meubilair

tips voor het uitzoeken van nieuw meubilair

Ben jij op zoek naar nieuwe meubels? Dan is het handig om van te voren goed na te denken voor je iets aanschaft. We geven je een aantal tips in dit artikel, waardoor je de kans op een miskoop verkleint. Je wilt tenslotte toch graag lange tijd van je nieuwe meubels kunnen genieten.

Meten is weten

Veel voorkomende fouten die worden gemaakt bij het aanschaffen van nieuwe meubels is het verkeerd inschatten van de afmeting. In een woonwinkel lijken de meubels lang niet zo groot. Dit komt omdat ze in een grote ruimte staan. Een hoekbank kan dan in het niet vallen, terwijl hij bij je thuis misschien wel veel te aanwezig en groot is.

Bijzettafel marla

Zorg er dus voor dat voor je gaat woonshoppen je huis is ingemeten. Het is helemaal makkelijk om de maten in een tekening van de woonruimte op te schrijven. Dit mag gerust in een kladversie en hoeft echt niet op schaal getekend te zijn. Maar zo kan de woonwinkel een beeld scheppen van hoe jouw ruimte eruit ziet en welke meubels er qua afmeting bij passen.

Laat je inspireren

Het is wel handig om van te voren uit te zoeken welke woonstijl bij je past. Je kunt hier een eigen moodboard voor maken of een bord op Pinterest toevoegen. Door op zoek te gaan naar inspirerende beelden kom je vaak sneller tot het gewenste resultaat. Je hebt tenslotte al nagedacht over wat je wél en absoluut niet mooi vind.

Creëer ruimte

Meubels die hier uitkomst bieden zijn bijzettafels. Deze zorgen voor een ruimtelijk effect en zijn niet zo massaal aanwezig. Super handig ook, want je kunt ze makkelijk verplaatsen. Zo kun je languit op de bank liggen, met je drankje binnen handbereik.

Bijzettafel wavy

En de keuze hierin is echt enorm!

Door meerdere kleine bijzettafels te gebruiken creëer je ruimte

Ik ben benieuwd of je iets hebt gehad aan deze tips bij het aanschaffen van nieuwe meubelen.

 

Laat een reactie achter