Planten op een standaard

Planten op een standaard

Na de comeback van de plantenhanger, is de plantenstandaard nu ook weer terug. Natuurlijk wel in een nieuw jasje. Planten zijn een belangrijk onderdeel van het interieur. Zo werd er in een eerdere blogpost al aangegeven dat ze de lucht zuiveren en een huiselijk gevoel kunnen geven, maar ze kunnen ook sfeerbepalend zijn.

Bij het bepalen van de sfeer komt de plantenstandaard goed van pas.

Plant op een standaard

Door één grote plant op een plantenstandaard te plaatsen, kan het een echte eyecatcher worden.

Doordat de plant niet op de grond staat, is het een verrassend element in je interieur.

Ook verhoogd de plantenstandaard de plantenpot, waardoor er ook hangplanten in gezet kunnen worden.

Collectie planten op standaard

Bij het groeperen van planten, is het leuk als er wat hoogteverschil in zit voor een speels effect. Dit kun je onder andere bereiken met de plantenstandaard. Ze zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Een grote voor op de grond, maar ook een kleinere voor op een kast of op de vensterbank bijvoorbeeld.

Geometrische plantenstandaard

De plantenstandaard mag een item zijn wat opvalt. Geef jouw plantenstandaard een kleurtje en een waar kunstobject is geboren. Een stalen plantenstandaard straalt meer een industriële look uit en een houten plantenstandaard heeft meer een rustieke uitstraling.

Plantenstandaard

Naast de plantenstandaard waar je één plant in kan zetten, zijn er ook plantenstandaards waar meerdere planten op kunnen. Zo wordt een kale hoek in je woonkamer helemaal opgefleurd.

Planten collage

Think out of the box. Een plantenstandaard hoeft niet perse een item te zijn die daar voor bedoeld is. Een kruk of bijzettafel kan ook heel goed gebruikt worden als plantenstandaard. Of heb je misschien nog een old school lampenkap die op zolder ligt te verstoffen? Haal de stof van de lampenkap af, zodat je het frame overhoudt.

Koop een passende plantenpot, et voilà. Heb jij al ideeën voor je eigen plantenstandaard?

Bronnen: The interiors addict, Converse kid, sf girl by bay, Tumblr, Atmine en Poppy talk.

Een reactie op “Planten op een standaard

  1. Leo Zwinkels zegt:

    Hoi Mia,
    Ik vind het geweldig om te merken dat planten weer mogen, voor mij als planten liefhebbeer is het onbegrijpelijk dat er mensen zijn die in hun huis of kantoor geen planten hebben staan..Hier een plant die ik zelf heel erg mooi vind. De cascade cymbidium “Ice Cascade”. Een orchidee maar dan een die je terug brengt naar de natuur. kijk eens een bij LZ Orchidee

Laat een reactie achter