Het is tijd voor meer groen in huis!

We zijn altijd op zoek naar accessoires om van ons huis een echt thuis te maken, zodat je, wanneer je je huis binnenwandelt, een gelukzalig gevoel krijgt en kunt zeggen: dit ben ik, dit is mijn thuis.

Het is zo belangrijk om je op je gemak te voelen thuis, om te ontstressen van alle dagelijkse bezigheden.

Door het toevoegen van woonaccessoires zoals; kussens, vaasjes, lampen of kleine meubels aan je interieur kom je een heel eind. Ook planten kunnen bijdragen aan een huiselijk gevoel. In dit artikel wil ik graag stil staan bij hoe belangrijk het is om planten in je interieur terug te laten komen.

Planten verzameling op kast

Groene planten in huis zorgen niet alleen voor rust en sfeer in je interieur, één van de voornaamste functies van de plant is dat het een natuurlijke luchtzuiveraar is. Doordat planten groeien en bloeien zorgen ze voor een hoger zuurstof gehalte in je huis.

Hoezo zouden we dan kiezen voor twee planten in het vensterbank of een enkele plant in de kast?

Waarom niet kiezen voor een hele tafel of plank vol met verschillende plantensoorten?

Groen in huis

Er zijn zoveel mogelijkheden om planten in je interieur te verwerken. Heb je geen vensterbank of geen ruimte in je kast? De oplossing: een plantenhanger. Kies bijvoorbeeld voor de populaire macramé knoop techniek. Hang meerdere bij elkaar op verschillende hoogtes, hiermee creëer je een speels schouwspel.

Macramé plantenhanger in huis

Macramé urban style

Macramé met gekleurd touw

Bij het aanschaffen van een plant is het ook de moeite waard om te kijken waar je de plant in gaat stoppen. De plant mag dan een zuiverende werking hebben, maar de pot kan net die extra touch geven aan je interieur. Zelf kun je ook een pot opleuken door er een leer omheen te wikkelen of door een gedeelte van de pot te verven. Zo krijg je een prachtig eindresultaat.

DIY cementen plantenbak

Bronnen: Waanzinnig interieurLook Pimp Your RoomIKEA.seFrench Courtesy en Mooi wat planten doen

Een reactie op “Het is tijd voor meer groen in huis!

  1. sanne zegt:

    Heel erg leuk. Hier krijg ik echt inspiratie van. We zijn onze huiskamer aan het veranderen. En ben dus lekker inspiratie op aan het doen. We hebben al een nieuwe bank en salontafel. We hebben ook een hoop meubels geverfd en op een andere plek gezet. Ik vind de tak met de potjes met planten er aan super. Dat zou bij mij nu ook super leuk zijn voor het raam. dus dat word shoppen. Bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter