Haal de tuin in huis

Haal de tuin in huis

De lente komt er gelukkig weer aan, de vogeltjes fluiten en de bomen en planten beginnen langzaam weer vorm te krijgen. Weg met het winterse grauwe grijze gebeuren.

Lekker fris en groen, niet alleen buiten maar ook binnen in huis!

En dan heb ik het niet eens over een mooie bos tulpen, narcissen of hyacinten maar over de vergeten vetplantjes, de trend van dit seizoen. Eigenlijk een win-win situatie die vetplantjes, helemaal hip dus maar ook zeer gemakkelijk te onderhouden en ze gaan veel langer mee dan een bos bloemen.

Deze plantjes kan je op veel verschillende stijlvolle en aparte manieren in je huis neerzetten. Bijvoorbeeld onder een stolpje, in een grote glazen (bol)vaas of in verschillende potjes bij elkaar.

Terrarium

Terrarium in glazen pot

Bronnen: VKV Visuals (hoofdafbeelding), Mint Love Social Club, Lifehack

Maar het kan nog origineler, wat ik zelf erg leuk vind is de verschillende hangende potjes die je nu hebt, deze zijn te verkrijgen in verschillende maten, vormen en materialen. Het is erg leuk om dan ook verschillende varianten bij elkaar te hangen voor een speels effect.

Hangende planten

Bron: IKEA

Maar er is nog een optie om op te hangen, deze versie geïnspireerd door het verticaal tuinieren namelijk het schilderij gemaakt van vetplantjes. Vooral wanneer er verschillende kleurschakeringen worden gebruikt krijg je een heel cool effect.

Mooie aandachtstrekker voor op de witte-en-ietwat-saaie muur.

Vetplanten in een lijst

Bron: Better homes and gardens

Wat ook nog een leuke variant is, is de water(plant) versie. Namelijk stijlvolle glazen vazen met daarin verschillende waterplanten. Ok.. officieel dus geen vetplant, waar dit blog eigenlijk over gaat maar zeker de moeite waard om uit te proberen.

Hartstikke makkelijk om zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is een glazen vaas, zakje grint en natuurlijk een mooie waterplant, te koop bij diverse tuincentra.

Super simpel en toch erg origineel, zo’n mini binnen vijver.

Planten in vazen

Lelie in een vaas

Bron: Home depot, Etsy

Zelf ben ik al begonnen met de lente(tuin) in huis te halen.

Zijn jullie er ook al mee bezig? Ik hoor en zie het graag!

2 reacties op “Haal de tuin in huis

Laat een reactie achter