Trend Urban

Trend Urban

Een van de trends van dit jaar is Urban. Je ziet de trend steeds vaker en ook in steeds meer winkels terug. Hoe zie je dit nu in het interieur terug? Graag laat ik je voorbeelden zien van hoe jij dit kunt toepassing in je interieur.

Woontrendz-urban-trend-2

Woontrendz-lifestyle-urban

Urban kan je omschrijven door kenwoorden groen, hout, casual, retro en stoer met een verfijnt tintje. De trend Urban komt voort uit de gedachte achter het voortbewegen vanuit de natuur naar de stad.

Groen & Hout

Groen wordt in deze trend veel gecombineerd met hout. Het gebruik van groen in accessoires geeft je interieur een frisse boost in het alledaagse stadsleven. Dit kan op allerlei verschillende manieren zoals, planten, prints op behang of een mooie uitwerking in stoffen.

Woontrendz-trend-urban-

Casual

Zonder strakke regels kun je in gaan richten. In deze trend zijn imperfecte vormen kenmerkend. Gemakkelijke oplossingen zijn voor de hand liggend en comfort vult aan. Geen plek voor je tijdschriften of boeken? Stapel ze eenvoudig op en zet ze neer op de grond.

Retro

Een zo goed mogelijk eigen look wordt in deze stijl een op eigen wijze gecreëerd. Retro meubelen worden dan ook toegepast in deze eigentijdse omgeving.

Woontrendz-urban-trend

Stoer met verfijnt tintje

In deze trend wordt gebruik gemaakt van stoere objecten. Toch zijn de vormen ook verfijnt. Zo zie je dat een stoer materiaal in vorm verfijnt kan zijn of een retro houten meubel gecombineerd kan worden met stenen materialen.

Urban-woontrend

Kleurplan

Kleuren die bij deze trend passen zijn verschillende grijstinten, gecombineerd met wit en groen tinten. Natuurtinten zijn de basis, eventueel aangevuld met zachte accentkleuren.

Trend Urban

Bronnen: SerbagsRelishing thymeFoursquareBloglovinUrban outfitters en April and May.

2 reacties op “Trend Urban

Laat een reactie achter