Tweedehands design, de voordelen op een rij!

Betaalbaar design, ga voor tweedehands!

Echte design en vintage klassiekers zijn over het algemeen niet goedkoop. Hierdoor ben je vaak bewuster van de aankoop omdat je er (voor de meeste mensen) voor hebt moeten sparen. Ik vertel je in deze post hoe je een mooi design item in huis kan halen én niet de originele prijs hoeft te betalen. Wat de voordelen zijn van tweedehands design en waar jij deze pareltjes kan vinden.

Duurzaam en betaalbaar

Een goede reden om voor een tweedehands item te kiezen is het duurzame aspect. Er is tenslotte al zoveel gemaakt, waarom zouden we deze items vervangen terwijl ze nog rustig een leven lang meegaan. Door voor een gebruikt meubel te kiezen help je ook mee om de productie van ‘fast furniture’ terug te dringen. De reden waarom design en vintage meubelen lang meegaan komt met name doordat deze meubelen met veel passie en liefde ontworpen en geproduceerd zijn. Door ze tweedehands aan te kopen zijn ze voordeliger dan wanneer je ze nieuw aanschaft en vaak toegankelijker voor een grotere doelgroep.

Tweedehands design als investering

Een bijkomend voordeel van een design exemplaar is dat deze (over het algemeen) zijn waarde behoudt. En in sommige gevallen zelfs nog meer waarde krijgt. Er zijn een aantal design klassiekers die iedereen wel kent en die toch al heel wat jaren geleden ontworpen zijn. Om maar een voorbeeld te noemen, je kent vast de Eames Lounge Chair van Vitra wel. Deze fauteuil stamt maar liefst uit 1959. Een echte klassieker die er -vind ik- mooier uitziet als het leder een aantal jaren gebruikt is. Dit is een investering waar je ook nog jarenlang zelf plezier van kan hebben! Even als vintage verlichting, deze hebben eveneens een lange levensduur.

Vitra Eames Lounge chair

Online tweedehands shoppen

Het online platform Whoppah heeft een groot assortiment aan tweedehands design en vintage meubelen. Maar ook aan kunst en accessoires. Het is vergelijkbaar met marktplaats, alleen dan uitsluitend gericht op vintage en design. De selectie is dus al voor je gemaakt, wat super handig is! En je kunt er natuurlijk ook zelf je items op verkopen. Ze regelen desgewenst ook het transport voor je (wat ik een dikke plus vindt). Wil je toch liever die stoel of bank in het ‘echt’ proberen? Dan kan je ook naar de showroom in Utrecht toe, online kan je zien welke producten ze daar hebben staan.

Ik ben benieuwd of je ook enthousiast bent over een tweedehands design meubel, of dat je liever voor een nieuw exemplaar gaat. Laat je het weten in een reactie?

Dit artikel is een betaalde samenwerking met Whoppah

2 reacties op “Tweedehands design, de voordelen op een rij!

  1. Pingback: De woontrends van 2024, alle interieurtrends op een rij - Woontrendz

  2. Pingback: De woontrends van 2024, alle interieurtrends op een rij - Woontrendz - taragoo.com

Laat een reactie achter