Van luchtig tot verduisterend: gordijnen die bij elk seizoen passen

gordijnen die bij elk seizoen passen

Gordijnen spelen een grotere rol dan je misschien denkt tijdens de winter- en zomermaanden. Ze zijn namelijk belangrijk voor het reguleren van de lichtinval en temperatuur thuis. Verder kan de stijl van gordijnen ook de sfeer veranderen naar een frisse of juist warme tint. Benieuwd naar welke gordijnen geschikt zijn voor elk seizoen? Je leest het hier!

Lente

Na al die koude maanden willen we maar al te graag de eerste zonnestralen binnen laten stromen. Dit kan het beste met een licht en luchtig gordijn! Vooral gordijnen met zachte pasteltinten zijn geliefd tijdens dit seizoen, zo valt er genoeg natuurlijk licht binnen en reflecteer je de bloeiende natuur van buiten naar binnen. Plissegordijnen raden we aan voor deze tijd van het jaar vanwege hun elegante uitstraling.

Zomer

In de zomer is het natuurlijk belangrijk om de zon en warmte juist buiten te houden. Een gordijn gemaakt van katoen of licht polyester kan je hierbij helpen. Naast dat ze de brandende zonnestralen buiten houden, laten ze nog steeds genoeg licht doorkomen. Wil je nog een stapje verder gaan richting een zomers tintje in huis? Kies dan voor de kleur geel, wat symbool staat voor energie en vreugde!

Herfst

De bladeren vallen van de bomen en het wordt kouder buiten, nou dan weet je wel dat we richting de herfst gaan. In deze tijd brengen we liever de warme en gezelligheid naar binnen. Een gordijn van een dikkere stof, zoals fluweel of dichtgeweven katoen, kan dit op zijn best. Dit geeft je huis net wat extra isolatie, en het ziet er ook geweldig uit.

Winter

Blijf je in de winter ook het liefst lekker thuis? Dan ben je niet de enige. De winter draait vooral om de kou buiten te houden en meer verduistering in huis creëren. We blijven dan ook graag binnen in een comfy huis. Zwarte stoffen en dubbellaagse gordijnen zijn handig om de warmte binnen te houden.

Wat past bij elk seizoen?

Het is niet altijd nodig om voor elk seizoen een ander gordijn te kopen, want plissegordijnen zijn ideaal voor elk seizoen. Ga vooral voor neutrale tinten, omdat dit altijd goed op de achtergrond staat en perfect te combineren is met andere elementen.

Ongeacht het seizoen is het goed om te kijken naar wat de gordijnen kunnen bijdragen aan je huis, naast stijl. Met de juiste gordijnen kun je elk seizoen aan!

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter