Winterklaar maken van je slaapkamer: hier moet je op letten

Winterklaar maken van je slaapkamer: hier moet je op letten

Hoewel we de eerste vriesnachten van het seizoen alweer hebben gehad, begint de echte winter pas net. De dagen zijn korter en vooral een stukje kouder. Het winterklaar maken van je slaapkamer is iets waar je zeker even de tijd voor mag nemen. Je kwaliteit van slaap is immers van groot belang. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 4 op de 5 Nederlanders met slaapproblemen kampt. Om dat zo goed als mogelijk te voorkomen, lees je in dit artikel enkele handige en nodige tips voor het winterklaar maken van je slaapkamer zodat je beter kunt slapen in het koude seizoen.

Schaf een winterdekbed aan voor de koudere maanden

Een van de dingen die je in ieder geval moet doen om heerlijk te slapen in de koude wintermaanden is het aanschaffen van een winterdekbed, bijvoorbeeld een dekbed van Morgana. Dit soort dekbedden zijn ontworpen om extra warmte te bieden tijdens de koude nachten. De vulling bestaat meestal uit materialen zoals dons, wol of synthetische vezels voor extra isolatie. Het voordeel van dergelijke materialen is dat ze je lichaamswarmte vasthouden, zodat je onder de dekens lekker warm blijft in de winter.

Wat ook heel prettig is aan een winterdekbed is dat deze meestal zwaarder zijn. Dit extra gewicht kan voor sommige mensen bijdragen aan een veilig en comfortabel gevoel, waardoor ze beter kunnen slapen. Er zijn allerlei opties mogelijk op het gebied van winterdekbedden. Ga voor een afneembaar dekbed, zodat je in de minder koude seizoenen gebruik kunt maken van een dunner dekbed. Een goed dekbed is een fijne investering in een goede nachtrust.

Ook comfortabel beddengoed is van groot belang in de winter

Naast een lekker dik dekbed is het ook aan te raden om te investeren in kwalitatief beddengoed. Beddengoed van hoogwaardige materialen zoals katoen biedt een ongeëvenaard comfort in ieder seizoen. Deze zachte en ademende materialen dragen bij aan een comfortabele slaapomgeving wat zorgt voor een betere slaapkwaliteit. In de winter is dikker katoen of flanel bijvoorbeeld een echte aanrader. Hieronder blijf je lekker warm.

Het is sowieso heel prettig om je in de winter te omringen met warme en comfortabele materialen. Daardoor heb je het niet alleen minder snel koud tijdens je slaap, maar lig je sowieso veel lekkerder. Heb je geen idee waar je dit soort kwalitatief beddengoed kunt vinden? Kijk eens naar het aanbod van het merk Kayori, een uniek merk dat hoogwaardig beddengoed aanbiedt van onder andere katoen, bamboe en linnen.

Investeer in een donkere slaapkamer met dikke gordijnen

Met een lekker dekbed met dito beddengoed heb je al een goed begin. Het is ook aan te raden om naar andere onderdelen in je slaapkamer te kijken. Zo zijn er veel mensen die een slechte nachtrust ervaren omdat hun slaapkamer niet donker genoeg is. Wanneer je slaapkamer aan de straatkant zit of in de buurt van een straatlantaarn is, is het niet heel gek dat je een keer wakker wordt ‘s nachts. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om te investeren in dikke gordijnen.

Daarmee weet je zeker dat je niet wakker zal worden van welk licht dan ook. Wat daarbij prettig is om te weten, is dat dikke gordijnen bijdragen aan de warmte in je kamer. Beschik je bijvoorbeeld over gordijnen van velours of een ander dik materiaal, dan zorgen die gordijnen ervoor dat eventuele tocht wordt tegengehouden en dat het binnen lekker warm blijft. Logischerwijs heeft dat ook veel (positieve) invloed op je nachtrust, want je wordt niet meer wakker van tocht of kou.

Lekkere warme voeten met hoogpolige vloerkleden op slaapkamer

Waar je tot slot aan moet denken bij een slaapkamer die winterklaar is, zijn hoogpolige vloerkleden die heerlijk warm en zacht aan je voeten aanvoelen. Leg dit soort vloerkleden vooral naast je bed neer, zodat je ‘s ochtends niet meteen koude voeten krijgt wanneer je uit bed gaat. Vloerkleden helpen in de winter om warmte vast te houden, vooral op koude vloeren zoals tegels of hout. Ook fijn: hoogpolige kleden voelen tegelijkertijd ook nog eens lekker zacht en comfortabel aan.

Dat zijn nog niet de enige voordelen van (hoogpolige) vloerkleden op je slaapkamer. Vloerkleden fungeren namelijk ook als een extra isolatielaag op de vloer, waardoor de warmte in je slaapkamer minder snel vervliegt. Ze voorkomen ook dat koude lucht van beneden vanuit de vloer naar boven komt, wat weer wat aangenamer is voor de temperatuur in je slaapkamer. Eerlijk is eerlijk: een mooi vloerkleed staat daarbij ook nog eens heel mooi in de ruimte waar je slaapt!

Dit artikel is een betaalde samenwerking

Laat een reactie achter