Wooninspiratie voor de hedendaagse huiskamer

Hedendaags interieur

Een woonkamer is met zekerheid dé plek waar je de meeste en vaak ook het liefste tijd doorbrengt. Gezellig met elkaar op de bank hangen of een goed boek te verslinden. Dan is het zeker van belang dat je je echt thuis voelt en het interieur perfect bij jouw smaak past. Tegenwoordig zijn er eindeloos veel interieurstijlen en bestaan er uiteenlopende manieren om een woonkamer in te richten. Mogelijkerwijs zie je nu al door de bomen het bos niet meer en dat wil ik veranderen, door je met mijn favoriete interieurstijl kennis te laten maken.

Persoonlijk gezien hou ik erg van een hedendaags, modern interieur met een minimalistische touch. Dus geen onnodige poespas en alles lekker opgeruimd en overzichtelijk. Deze stijl wordt veelal gekenmerkt door de strakke en subtiele lijnen en materialen. In dit blogartikel ga ik dieper in op de vele mogelijkheden van een moderne woonkamer en wie weet tover je jouw living om tot een hedendaagse ‘place to be’.

Veel licht en ruimte

De keuken, woon en eetkamer vormen samen één open ruimte. Grote ramen en eventueel openslaande deuren, zorgen niet alleen voor een natuurlijke lichtinval maar ook voor een prachtig uitzicht naar buiten en toegang tot het balkon of de tuin. Dit geheel wordt mooi aangekleed met raambekleding van zijde of linnen. Het interieur bestaat voornamelijk uit eenvoudige kleuren voor een rustige sfeer, bijvoorbeeld wit, zwart, grijs – en aardetinten. Deze basickleuren kunnen met één fraaie accentkleur gecombineerd worden, die vervolgens consistent doorgevoerd wordt. Kenmerkend voor een modern interieur zijn evengoed gladde (giet)vloeren of neutrale en tijdloze tegels. Voor een warme sfeer kun je de lichte vloer eenvoudig met een groot vloerkleed in een warme accentkleur of grafische prints combineren.

Rechttoe & rechtaan

In een hedendaags interieur zijn vaak grote designmeubelen terug te vinden. Denk hierbij aan inbouwkasten die geheel op maat en naar eigen wensen gemaakt zijn. Dit is erg ruimtebesparend en oogt strak. Bovendien worden daardoor geen strakke lijnen onderbroken. Daarmee ontstaat een rustgevende plek waar je werkelijk kunt ontspannen. Ik geef daarnaast nog het advies ‘less is more’, houdt dus de decoratie zo min mogelijk beperkt. Overbodige spullen zijn in een minimalistische ruimte niet (terug) te vinden.

The finishing touch

Logischerwijs heb je bij al deze rechte lijnen wel een paar bijzondere details nodig en is de juiste verlichting een onmisbaar punt in een modern interieur. Vaak wordt ervoor gekozen om de verlichting als trendy eyecatcher aan bod te brengen en daarmee een unieke blikvanger te creëren. Geschikt hiervoor is bijvoorbeeld een moderne hanglamp met speciaal design of een grote staande leeslamp in een fraaie accentkleur. Een wat rustigere uitstraling bieden stijlvolle inbouwspots, die altijd neutraal en tijdloos zullen blijven.

Ik werd erg blij bij het bekijken van de webshop van dutch home label, alle producten sloten naadloos op mijn wensen aan en er zijn andere interieurstijlen in het assortiment. Dus eigenlijk is er voor iedereen wel wat te vinden. Mijn (nagenoeg) complete woonkamer heb ik destijds bij dutch home label besteld en ben er sindsdien reuzeblij mee. Het comfort van deze inrichting waarbij harmonie een grote rol speelt heeft mij overtuigt. Doordat alles perfect op elkaar is afgestemd voel je je werkelijk thuis in jouw moderne interieur. Neem ook gauw een kijkje in de webshop van dutch home label.

Laat een reactie achter